S podobnými pocity odjížděl i Komárov z Mysločovic, kde vyhrál přestřelku. Velkou slávu zažili i v Jasenné, kde k zápasu III. třídy nastoupili po šesti letech, soupeř z Rudimova dokonce po čtyřiceti letech.

SKUPINA A

ŽLUTAVA – POHOŘELICE 1:4 (1:1)

První mistrovské utkání po postupu do III. třídy ihned nabídlo zajímavý souboj s posílenými Pohořelicemi, které vloni bojovaly o nejvyšší příčky soutěže. Před velkou diváckou kulisou si to tak rozdala s papírově lepším soupeřem. Úvod hry tomu ovšem nenapovídal. I přes mnoho nepřesností v rozehrávce se Žlutava dostávala do šancí. Po jedné z pěkných kombinací se k odraženému míči dostal Husár a otevřel skóre zápasu. Pohořelicím se podařilo do konce prvního poločasu vyrovnat podle domácích z přísné penalty. Ve druhé půli už se ale otěží chopili spíše hosté. Na žlutavské straně se vytratila kombinace a Pohořelice se tlačily dopředu. Tlak vyústil ve dvě slepené branky v rozmezí 10 minut a domácí již síly na zvrat nenašli. Naopak před koncem zápasu Pohořelice daly další dvě branky.

Branky: Husár – Ruzselák M., Ruzselák P., Žák, Čonka. Rozhodčí: 115 diváků. Žlutava: Stratil – Tauš, Novák, Štefka, Lapčík – Husár (Čevora), Antoš, Bůžek, Stoklásek – Houser, Tyl (Pokorník Š.).

BŘEZOVÁ – VŠEMINA 0:3 (0:0)

Domácím scházelo produktivní útočné duo Starý, Žák, proto nebyli v útoku tak nebezpeční jako obvykle. Přesto si v první půli vypracovali dvě gólovky, i Všemina kontrovala, ale bez úspěchu. Hned v úvodu druhého poločasu se však skóre změnilo zásluhou Dušana Karlíka st. Domácí se snažili o vyrovnání po zbytek zápasu. Navýšit vedení odmítl z těsné blízkosti Jakub Polách, a tak rozhodnutí přinesla až 81. minuta. Po autu se v malém vápně domácích nejlépe zorientoval opět Karlík st. a hlavou vstřelil svůj druhý gól v zápase. Březová si chvíli poté navíc ještě přidala „vlastence", kdy na malou domů Nášela domácí brankář sice zareagoval, ale podklouzl a míč doputoval do sítě. Hosté si tak připsali úvodní tři body podzimu.

Branky: Dušan Karlík st. 2, vlastní. Rozhodčí: Popelák. Všemina: Zerzan – Ježík, Burša M., Vala, Železník – Karlík ml. (Rathúský), Karlík st., Polách J., Václavík (Kvasnica) – Herodes, Polách L.

MYSLOČOVICE – KOMÁROV 4:5 (2:3)

Hned ze začátku Komárov zaskočil domácí úvodní trefou. Hrál se fotbal nahoru-dolů, domácí měli několik slibných šancí, které neproměnili a Komárov trestal druhou brankou. Mysločovice se nezalekly a po rohu našel Skopalík nohu Tomana, který z hranice šestnáctky vymetl brankáři pavučiny. O pár minut později se individuální akcí prosadil Petlach a bylo vyrovnáno. Ke konci poločasu hostující opět šli do vedení na 3:2, když se prosadil Turoň. Do druhé půle nastoupili domácí s větší chutí hrát fotbal, což se projevilo delším držením míče a vypracováním akcí. Jednu z nich po rohovém kopu zužitkoval Vyňuchal. Několikrát během zápasu probíhaly také spory s rozhodčím o odpískání ofsajdu nebo některých sporných akcí s opačným verdiktem. Domácí se tlačili za prvním podzimním vítězstvím, když Skopalík vyslal přesným pasem za obranu Petlacha a ten s nahrávkou naložil tak, jak se má – 4:3. Poté domácí polevili a hosté vycítili šanci ještě něco udělat se stavem zápasu. Po přímém kopu Berana domácí brankář míč pouze vyrazil před sebe a následnou dorážku už nechytil. Následovala přetahovaná o míč s mnoha zakončeními, která končila mimo bránu. Až na jedno, opět z přímého kopu zahrozil hostující hráč, když po střele jeden z obránců tečoval míč a brankářovi pět minut před koncem hrací doby balonpropadl mezi rukama. Skóre se už nezměnilo, a tak si hosté odvezli tři body.

Branky: Petlach 2, Toman, Vyňuchal – Kurzer 2, Beran, Turoň, Velísek. Mysločovice: Vajda – Dřímal M., Bittner, Toman, Vyňuchal, Dřímal J., Karmazín, Skopalík, Pavlačík, Klabačka, Petlach. Střídali: Pálka, Juráň V., Miklík P.

FRYŠTÁK B – PASEKY 2:4 (0:4)

Domácí příznivci i hráči namlsaní dobrými výsledky béčka v loňské sezoně se nestačili divit. Hosté totiž přetavili své první čtyři střelecké pokusy v zápase vždy v gól a ve 35. minutě už vedli 0:4. Postupně se střelecky prosadili Langr, Jermakov, Novotný a Vicherek. Poločasová sprcha v kabině Fryštáku přinesla v úvodu druhého poločasu přece jen obrat ve vývoji skóre i hry. V poločase naskočil do hry ve druhém zápase mezi muži dorostenec Hřebačka a po minutě na hřišti už ho čeká zápisné za gól. Za dalších osm minut přidal druhý gól fryštácké rezervy Holomek a najednou bylo domácích hráčů plné hřiště. Paseky ovšem už další dramatizování nedovolily a odváží si výhru. Fryšták musí mrzet doslova katastrofální první půle.

Branky: Holomek M., Hřebačka – Langr, Jermakov, Novotný, Vicherek. Fryšták B: Balážik – Šobáň (16. Velikovský), Adamík, Holomek R., Noha, Chudý. T (82. Hrbáček), Gajdůšek (46. Hřebačka), Ševčík, Večeřa, Holomek M., Dobiáš. Paseky: Švec – Langr, Pinkas (Tuna), Jermakov, Kabourek, Krčmář, Novotný, Vicherek, Machů, Pagáč, Šoula.

HALENKOVICE – HVOZDNÁ 4:0 (4:0)

Halenkovice začaly velmi aktivně, od začátku si vynutily herní převahu a zatlačily Hvozdnou na její polovinu hřiště. Již v 7. minutě se po jednom z faulů trefil k tyči po přímém kopu David Marholt – 1:0. Tlak domácích fotbalistů nepolevoval a v 18. minutě proměnil samostatný nájezd na brankáře hostí Ondra Kadlčák – 2:0. Vzápětí se v podobné situaci ocitl domácí kapitán J. Kašpar a ve 20. minutě zvýšil již na 3:0. V této fázi zápasu Halenkovičtí na hřišti dominovali, jejich další rozlet však přibrzdil agresivní faul hostujícího hráče na domácího útočníka Kadlčáka, za který nemohlo následovat nic jiného než červená karta. Oslabení hosté poté inkasovali další branku ve 30. minutě po dalekonosné střele Kašpara – 4:0. Po pauze měli domácí opět trvalou územní převahu a balon většinou na svých kopačkách, do zakončení se však již dostávali méně. Hosté takřka rezignovali na útočení a zahustili prostor před vlastním velkým vápnem, několikrát se výborným zákrokem prezentoval i brankář hostů. Když domácí gólman Martin Vykoukal výborně vyřešil i největší šanci Hvozdné v samém závěru utkání, zápas skončil jasným vítězstvím domácích Halenkovic v poměru 4:0.

Branky: Kašpar J. 2, Marholt D., Kadlčák O. Rozhodčí: Valenta. Halenkovice: Vykoukal – Gabrhelík, Marholt, Kašpar J., Vlachynský, Kulenda, Kníchal, Kocián, Režný, Kadlčák, Sudolský. Střídali: Stuchlík, Režný, Janík, Kašpar P.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Kostelec – Březůvky 3:1 Herák 2, Novotný – Krajča O., Štípa – Tečovice B 1:6 Krajča – Obdržálek 2, vlastní 2, Ševčík, Poulíček.

SKUPINA B

PŘÍLUKY B – SLOPNÉ 1:6 (0:3)

Zasloužené vítězství hostů. Domácí sice vstoupili do zápasu aktivněji, ale postupem času přebírali otěže zápasu hosté a do poločasu rozhodli o vítězství. Zápas měli po zbytek času pod kontrolou.

Branky: Hefka – Bruník 2, Chlud J. 2, Žáček, Šůstek. Rozhodčí: Popelák. Příluky B: Metela – Ďurčo, Ratajský, Janků L., Frolek R., Šimurda – Blažek, Šuta, Zahradnický, Pospíšil, Ondroušek.

JASENNÁ – RUDIMOV 3:0 (1:0)

Jasenná postoupila do III. třídy po šesti letech, hostující Rudimov dokonce po 40 letech. I proto se zápas hrál v bouřlivé atmosféře, kterou by mohli závidět i na druholigové zlínské Letné. Ve 12. minutě obešel několik hráčů M. Nikolén, nabídl míč Jurčákovi a ten z úhlu prostřelil gólmana hostů – 1:0. Ve 22. minutě unikl po lajně aktivní Jurčák a jeho centr si málem srazil do brány hostující Maňák. V této fázi zápasu se dostali domácí do velkého tlaku, ale bez gólového efektu. Až po půlhodině hry o sobě dali vědět i Rudimovští, ale dvě šance neproměnili. Po přestávce A. Smilek vedení nenavýšil, ale v 51. minutě se domácí dočkali a důrazný M. Nikolén střelou ze šestnáctky zvýšil na 2:0. Hned po rozehrávce šel podruhé sám na branku Pukýš, tentokrát jej R. Smilek vychytal. Tato situace se opakovala i v 75. minutě, ale ani tentokrát si nejlepší hráč hostů na domácího gólmana nepřišel. V 79. minutě postupoval zcela sám na bránu zase domácí Jurčák, jenže místo zakončení přihrával ještě M. Nikolénovi, který v těžké pozici přestřelil. V 83. minutě zahrával trestný kop Čala, jeho nepovedenou střelu si zpracoval A. Smilek a bombou k tyči navýšil vedení na 3:0. Poslední šanci měla Jasenná v 88. minutě, ale brankář Ocelík si poradil jak se střelou Bajzy, tak i s následnou dorážkou T. Zichy.

Branky: Jurčák, M. Nikolén, A. Smilek. Rozhodčí: Matucha – Studeník – Boráň, 200 diváků. Jasenná: R. Smilek – Pejter, Maliňák, T. Kovář, T. Nikolén, Čala, M. Nikolén, Jurčák, L. Smilek, A. Smilek, J. Zicha. Střídali: Bajza, T. Zicha. Trenér: M. Nikolén, vedoucí mužstva: Polách. Rudimov: Ocelík – Čech, Majc, Lukáš, Červeňan, Haraga, Skočovský, Souček, Sokolovič, Pukýš, Maňák. Střídali: Kubíček, Koubek. Trenér: Majc, ved. mužstva: Poláček.

LUHAČOVICE B – NEDAŠOVA LHOTA 3:4 (2:2)

Do utkání lépe vstoupili domácí a již po 11 minutách hry se prosadil důrazný Tomáš Haloda. Domácím euforie nevydržela dlouho. Po pěti minutách hosté zahrávali rohový kop a po nedůrazu domácích obránců se prosadil kapitán Pagáč a vyrovnal – 1:1. Luhačovice poté tlačily hosty před vápno a z obrovského tlaku vytěžily druhou branku. Jakub Kunc se prosadil v souboji jeden na jednoho a jeho střela zaplula přesně k pravé tyči – 2:1. Prakticky dvě minuty nato bylo opět vyrovnáno. Pagáč se uvolnil před pokutovým územím a střelou k tyči vyrovnal. V poslední minutě první půle se dostal do úniku Struhař, ale brankář Coufalík ho zastavil faulem a sám se přitom poranil. Zkusil nastoupit do druhé půle, ale již po třech minutách hry ho musel vystřídat Bubeník. Až do 70. minuty se domácí marně pokoušeli vstřelit vedoucí branku, až se nadvakrát prosadil Rejda – 3:2. V 88. minutě svítilo na ceduli 3:2 pro domácí a málokdo čekal, že domácí tak lacině prohospodaří svůj náskok. Minutu nato prokličkoval pokutovým územím Bartošák a vyrovnal na 3:3. A v nastaveném čase fauloval stoper Michalec v pokutovém území a nařízený pokutový kop proměnil Pagáč a zkompletoval tak svůj hattrick – 3:4.

Branky: Haloda, Kunc, Rejda – Pagáč 3, Bartošák. Rozhodčí: 70 diváků. Luhačovice B: Coufalík – Haloda, Surý, Slezák, Mejzlík, Kunc, Knot, Jančář, Netík, Michalec, Červenka. Na střídání: Zámorský, Rejda, Zezulka, Buberník, Galuška. Nedašova Lhota: Fojtík O. – Fojtík P., Pacík, Kostka, Novák, Šerý, Pagáč, Vaněk, Bartošák L., Bubela, Struhař. Střídali: Chovanec, Bartošák J, Juřica.

MIROŠOV – BISKUPICE 1:1 (1:0)

Mirošov byl od začátku lepším mužstvem, což také vyjádřil vstřelením gólu Struhařem a těsné vedení uhájil až do přestávky. Po změně stran hosté přidali na důrazu, což se jim vyplatilo a ze standardní situace bylo vyrovnáno. Domácí se s tím nechtěli smířit a zatlačili hosty k jejich brance. Po mnoha vyložených šancích, které si vypracovali, nemohli dobře chytajícího brankáře hostí prostřelit. Proto zápas skončil dělbou bodů.

Branky: Struhař – Rozhodčí: Mirošov: Šenkeřík – Ovesný, Prášil, Kořenek, Strouhal, Pecl, Polách, Obadal J., Andrýs, Ház, Svoboda. Střídali: Němeček, Rajznauer.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Poteč – Rokytnice 3:3 Fojtík, Faldík, Sukup – Otava 3, Sehradice B – Vlachovice B 2:4 Hofschneider 2 – Milch 2, Šimoník A., Horáček M., Šanov – Štítná n/Vl. B 6:1 Ščuglík P. 2, Gromský 2, Kročil B., Stejskal – Pinďák.

ROZHOVORY S OSOBNOSTMI KAŽDÉHO VÍKENDU OD I. A TŘÍDY PO IV. TŘÍDU ČTĚTE POUZE V ÚTERNÍM A STŘEDEČNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU