„Doufám, že nastoupím,“ přeje si 23letý univerzál.

Jste na zápas nažhavený?
Jo, hodně se těším. Už bych chtěl vyhrát.

Je čekání hodně nepříjemné?
Každý zápas bez výhry je nepříjemný. Víme, o co hrajeme, a všechny nás série štve. Chceme teď zvítězit.

Neočekával jste osobně, že na jaře budete víc vytížený?
Měl jsem docela dobrou přípravu a až na poslední chvíli to vyšlo tak, že nebudu v základní sestavě. Ze začátku jsem byl zklamaný, ale trenér dal prostě důvěru někomu jinému a nedá se nic dělat. Snažím se být pořád pozitivní a pomoct klukům i v těch minutách, co se dostanu na hřiště.

Fastav Zlín – Hradec Králové
Jak nahoru? Hráči se musí zvednout sami, reagoval zlínský kouč Páník

Na podzim jste hrál výhradně na pravé straně obrany, nyní naskakujete jako levý záložník. Je těžké se přeorientovat?
Je to něco jiného. I třeba při přebírání míčů. Snažím se tedy spíš nevypustit žádný souboj a podobně. Napravo se cítím lépe, zejména v obraně, ale tam hraje slušně Pazdy (Lukáš Pazdera). V záloze je zase Vuky (Vukadin Vukadinovič). Každopádně jsem rád za každý start.

Týmu se v sobotním utkání s Hradcem nedařilo. Jak takový zápas prožívá náhradník?
Je to hrozné. Všichni moc chceme a nejde nám to. S kluky jsme po zápase říkali, že je to možná křeč. Ale také myslím, že přístup od nás všech může být lepší. Jinak klukům při utkání fandíme, aby i nějaký slepený gól jim tam padl. Máme dobrý tým, na podzim jsme to dokázali. Nepochybuji o nás. Vyhrajeme už v Liberci.

Kladete teď na pohár větší důraz vzhledem k tomu, že v lize začíná být vaše pozice pro Evropskou ligu dost ohrožená?
Jsme schopní bojovat a budeme bojovat stejně na obou frontách. Máme široký kádr, pár hráčů se prostřídá a zvládneme to. Musíme ukázat, že na to máme.

Mihovil Šutalo
Chorvat Šutalo v Brumově: Nemluva zatápí soupeřům. Vracet se ho nebaví

V Liberci si zahrajete na jaře podruhé. Změnil se soupeř od únorového duelu v lize?
Nesledoval jsem je, ale všichni víme, že mají kvalitní kádr a budou se zvedat. Až na poslední zápas jsme s Libercem vždycky odehráli zajímavé utkání, přičemž padalo dost gólů a já věřím, že teď to bude zase v tomto duchu. I terény už nasvědčují lepšímu fotbalu.

Stejně jako na Spartě hrajete v týdnu ve 20.15 hodin. Sedí vám termín?
Mohlo se začínat dřív, protože pak přijedeme pozdě domů a v neděli máme další ligové utkání v Jablonci. Ale nemůžeme si vybírat. Aspoň se na nás můžou v televizi (ČT Sport) podívat rodiny. (úsměv)