VIKTORIA OTROKOVICE – HLUČÍN 3:2 (1:2)

Nejdřív si ale museli projít peklem, aby se dostali na vrcholek euforie. Viktorka zažila děsivý nováčkovský křest. Nejdřív ve 25. minutě utekl domácí obraně Galvas, který si krásně pohrál s brankářem Balážikem – 0:1. O čtyři minuty později se k míči v brejku dostal Kraut a z vápna vypálil k protější tyči – 0:2.

„V úvodu jsme zaplatili nováčkovskou daň. Soupeř má kvalitu. V rozdílových situacích v zakončení dokázal zachovat chladnou hlavu a dvakrát nám to tam uklidil, byť jsme byli od začátku ve hře vyrovnaným soupeřem," uznal kouč Viktorie Marek Sedlák.

Jenže ve 37. minutě se nechal hloupě vyloučit autor druhého gólu a ještě na jaře hráč druholigového Zlína a nováček zavětřil šanci. „Ať mu poděkuje jeho tým. Já mu děkovat nebudu. Jednoznačně šel do hráče zezadu. Nevím proč, je to jeho zkrat, ať si to vyřeší oni. Mě Kraut nezajímá," vzkázal Sedlák.

Ještě do konce první půle snížil z brejku Silný, který chladnokrevně přeloboval brankáře. A pak během dvou minut druhé půle se Viktoria nadechla ke zvratu. Nejdřív expresní přihrávkou Zábojníka před prázdnou brankou nepohrdl Elšík a v 55. minutě nádherně zakroutil svou střelu do horního růžku Juráň. „Bez toho vyloučení by se nám zápas asi otáčel hůř. Nepovedlo by se nám to asi tak rychle. Ale to člověk nikdy neví," pokrčil rameny Sedlák.

V hektickém závěru se Hlučín ještě pokoušel vyrovnat, ale nakonec cenné tři body Viktorka uhájila. „V závěru jsme byli zbrklí. Zkušený tým by nepřipustili situace, které v závěru zaváněly vyrovnáním. Bylo to vyloženě z nezkušenosti. Hřiště jsme otevřeli a chtěli jsme přidat ještě jeden gól," vytýkal Sedlák svým svěřencům.

Po závěrečném hvizdu se někteří hráči ani nemohli radovat a vyždímaní padli na trávník. „Jsme v euforii. Otočili jsme z 0:2 na 3:2 a věřím, že svou energii přeneseme i dál. To se nezapomíná, musíme se od tohoto výsledku odrazit dál," burcuje Sedlák.

Branky: 45+1 Silný, 54. Elšík, 56. Juráň – 26. Galvas, 30. Kraut. Rozhodčí: Hájek – Pfeifer, Petr. ŽK: Šuranský, Elšík, Silný – Mac, Dostál, Ivan. ČK: 37. Kraut (Hlučín). Diváci: 215.

V. Otrokovice: Balážik – Jasenský, Netopil, Juráň, Zábojník – Mlýnek (84. Němec), Mazouch, Šuranský (86.Juhás), Foltýn – Elšík, Silný (87. Mlčák). Trenér: Marek Sedlák.

Hlučín: Bartoš – Heiník, Mac, Hudeczek, Dostál, Ondrušík, Galvas (63. Ivan), Sasín (74. Hanus), Štefek (79. Bolina), Kraut, Badalyan. Trenér: Milan Valachovič.