Jak sám přiznává, začátky byly těžké, ale pomalu začíná přitvrzovat.

„Kluci už mi dávali trochu na talíř, že nejsem tak přísný jako Honza Jelínek, ale na druhou stranu si nemyslím, že by jim to nějak příliš vadilo," vypozoroval na základě svých zkušeností Hájek. Nicméně nyní už se podle něj blýská na lepší časy.

„Jelikož jsem vedle Honzy po celou dobu v kabině seděl a spoustu věcí jsem od něj obkoukal, budu na kluky čím dál tvrdší," slíbil fotbalista, jenž v tomto ročníku nechyběl na hrací ploše dosud ani minutu.

A se svou vytížeností je i přes nepříliš uspokojivé výsledky zatím spokojený.

„Odehrál jsem všechno včetně poháru, za což jsem nesmírně rád. Dokud jsem mladý a mám vše před sebou, potřebuji pravidelně hrávat a je už pouze na mě, zdali se udržím v druholigové sestavě až do konce sezony či nikoliv," má Hájek jasno o své pozici v týmu.

A jako správný pilíř základní jedenáctky touží po ukončení zlínské série bez vítězství, která se natáhla na čtyři zápasy.

„Chceme, to je jedna věc, ale my zároveň musíme, protože se potřebujeme přiblížit na dohled týmům, které se nacházejí před námi. Tedy v případě, že bychom na jaře ještě chtěli o něco hrát," přiblížil aktuální situaci zlínský obránce.

A právě zítřejší zápas s Vlašimí by měl být pro ševce novým začátkem.

„Toto utkání by nás mělo nastartovat a naladit na vítěznou sérii," potvrzuje Hájek, jenž však neohrnuje nos ani nad bodem získaným minulý týden v Táborsku.

„Za body získané venku se zlobit určitě nebudeme. Škoda jen, že jsme v Sezimově Ústí nevyhráli, protože nakročeno jsme k tomu měli. Šlo o jeden z našich nejlepších zápasů v sezoně a já doufám, že na něj po herní stránce navážeme," přeje si někdejší mládežnický reprezentant.

Trápení v koncovce a nízká produktivita ovšem nedovolily dosáhnout ševcům na třetí vítězství v aktuálním ročníku.

„Na výhru tak čekáme měsíc a hlavně po psychické stránce by nám v tuto chvíli hodně pomohla. O to víc se ale potřebujeme a chceme chytit právě teď," zdůraznil 20letý fotbalista.

Na jméno soupeře a jeho momentální rozpoložení přitom nehledí.

„Není to důležité. Druhá liga je pořád stejná a zápasy jsou si hodně podobné. Všechno je to hlavně o bojovnosti a Vlašim není v tomto směru výjimkou," říká Hájek. A moc dobře ví, o čem mluví.

„Už jsem proti ní párkrát nastoupil a velmi dobře si pamatuji, že za ni hrají fotbalisté, kteří nic nevypustí a do všeho jdou naplno. Určitě nás nečeká nic lehkého, to však nemění nic na našem odhodlání porvat se o výhru a uspět," opakuje zlínský obránce.

Zatím bez posil

Už jenom dnešní den mají ševci na to, aby rozšířili svůj současný kádr o jakéhokoliv fotbalistu se statusem profesionála. Žlutomodří touží hlavně po útočníkovi, nicméně do včerejšího večera se těsně před koncem přestupního termínu nikoho nového přivézt nepodařilo. Naopak s konečnou platností se s mužstvem rozloučil brankář Martin Lejsal.

„Hledáme dál, ale je možné, že podzim dokončíme ve stávajícím složení," uvedl výkonný ředitel zlínského klubu Leoš Gojš.