„Ale fotbalem žiji od dětství, do patnácti let jsem hrál fotbal na krajské žákovské úrovni. Pak v rozhodování vyhrála házená, ovšem na kopanou jsem nikdy nezanevřel,“ dušuje se Brímus.

Ve volbě předsedy KFS Zlín po končícím Vlastimíru Hrubčíkovi měl roli naoko snadnou, když byl jediným kandidátem. A to i přesto, že na přelomu roku se o získání tohoto postu pokoušelo více kandidátů.

„Osobně vím o dvou, co se pustili do předvolebních vyjednávání a hovorů se zástupci klubů v kraji. Jejich jména si nechám pro sebe, neboť buď si kandidaturu rozmysleli, nebo nezískali potřebnou podporu – tedy minimálně dvou okresů nebo čtyř klubů,“ upozornil Brímus, jehož podpořily v nominaci hned tři okresní svazy ze čtyř a osm klubů.

Čtěte také: Mistrovská kopaná ve Zlínském kraji

„To mě hodně mile překvapilo,“ pousmál se ještě nedávno místopředseda KFS.

Stejně jako lavina gratulací po zvolení.

„Mám zatavený telefon, v jednom kole přijímám gratulace a je to velmi příjemné. Něco podobného jsem nezažil,“ dušuje se ostřílený funkcionář, jenž přijímá sms a hovory napříč republikou.

„Vedle kamarádů a známých jsou to funkcionáři a lidé i z nejvyšších fotbalových pater. Z toho usuzuji že o volby ve Zlínském kraji byl nebývalý zájem v celém fotbalovém hnutí FAČR,“ upřesnil.

Pavel Brímus se věnuje fotbalu na funkcionářském poli už více než dvacet let, přičemž posledních deset let je v čele Okresního fotbalového svazu ve Zlíně, kde byl také začátkem února znovuzvolen pro nadcházející čtyřleté období.

„O odstoupení z této funkce neuvažuji. Naopak si myslím, že toto spojení se dá skloubit a prospěje fotbalu v regionu. Navíc podobně působí v českém fotbale řada dalších funkcionářů jako například nejvlivnější muž Miroslav Pelta, jenž je šéfem FAČR ale i Libereckého kraje a podobně i řada dalších,“ poukázal Brímus.

Čtěte také: Mladí fotbaloví Češi v Hradišti slaví postup na ME

„Šéfovat kraji je zcela dobrovolná funkce, bez nároku na plat. Jedinými svazovými zaměstnanci v KFS jsou a budou sekretář svazu Radovan Lukáš a šéftrenér mládeže Petr Zapletal. Ostatní spolupracovníci a členové komisí pobírají jednou za půl sezony odměny formou dohod o provedení práce,“ upřesnil nový šéf svazu.

„Zastávat obě předsednická křesla není nic proti ničemu, spíše převažují pozitiva. V řadě věcí je to lepší, člověk má přehled v obou sekcích. Lépe tak dokážu posoudit, kdo jak pracuje a jak to funguje,“ upřesnil Pavel Brímus.

PLÁNY A CÍLE NOVÉHO ŠÉFA

Pokračovat v rozdělané práci mého předchůdce a dál patřit k nejlepším krajům ve FAČR, jak jsme byli hodnoceni na listopadové konferenci.

Hlavním úkolem je pomoci klubům zajistit finance z veřejně dostupných veřejných zdrojů, především pak Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Přesněji z jejich programu VIII, kde je k dispozici jedna miliarda korun a program IV pro údržbu a provoz provozních zařízení – tedy hřiště a kabin.
Rozhodně nechci zapomenout na mládež, naopak!

Dál budeme kluby podporovat v jejich výchově, zejména jejich trenéry z našeho nadačního fondu. Chceme se ještě více zapojit do spoluorganizování kempů mládeže a ve všech okresech podporovat halové žákovské ligy.

Poněvadž nás stále trápí nedostatek rozhodčích, v neposlední řadě budeme pracovat na jejich zvýšení. Již nyní spolupracuji s vedením FAČR na netradičním projektu, kde cítím velkou podporu.