PETŘKOVICE – V. OTROKOVICE 3:4 (3:1)

Už v 9. minutě poslal Viktorku do vedení kapitán Vavruša, ale v poločase domácí vedli už 3:1. Ve 22. minutě vyrovnal Baranek, o šest minut později otočil průběh Halaška a ve 43. minutě zvýšil Václavík. „Přitom jsme měli super nástup. Byli jsme výrazně lepší. Za stavu 1:0 jsme měli obrovskou gólovku, kterou jsme neproměnili. Cítili jsme, že na ně máme, ale nedali jsme gól. Ale vzhledem k věkovému průměru týmů mohou během podzimu takové koncentrační výpadky přijít," upozornil Sedlák.

Po přestávce ale přišel velký obrat Viktorie. Po hodině hry překonal exligového gólmana Antonína Bučka na 2:3 Jasenský a v 74. minutě vyrovnal Elšík. O tři minuty trefil vítězný gól hostů opět vůdce týmu Marek Vavruša. „Pomocí standardek a přístupem všech hráčů jsme zápas otočili. Je potřeba, aby si to kluci zapamatovali. Málokdy je situace ve fotbale ztracená," upozorňuje Sedlák, který si cení, že se v jeden moment sešli ve třetiligové bitvě mladíci Bahounek (19), Mlýnek (20) a Zach (21).

„To je další potěšení pro naši mládež. Je pro ně příležitost hrát třetí ligu," pochvaloval si otrokovický stratég.

Sedlák opět od začátku nasadil tři útočníky a učí svůj tým hrát totální ofenzivní fotbal.

„Nechci od toho ustupovat. Vloni jsme byli nováček a netušili, co čekat. Člověk je pokorný a tak jsem hrál ze zajištěné obrany a brejky. Přemýšlel jsem, kam se dá ve fotbale dál posouvat. Podle mě je to cesta pro český fotbal. Když jsem sledoval na Euru, jak úspěšné týmy hrají, nebyl to žádný zanďourek. Tak proč si nebrat inspiraci v zahraničním modelu? Máme mladý mančaft. Chci, aby hrál odvážně. Může se stát, že dostane přes prsty. Ale taky to třeba vyjde," culil se Sedlák.

Branky: 22. Baranek, 28. Halaška, 43. Václavík – 9. Vavruša, 59. Jasenský, 74. Elšík, 77. Vavruša. Rozhodčí: Ogrodník – Páral Kneisl, 268 diváků.

Petřkovice: Buček – Sporysz, Hrdlička, Levčík, Puškáč, Baranek, Neumann, Burian, Halaška (71. Kaifas), Kučera (39. Václavík), Špavelko.

Viktoria Otrokovice: Balážík – Juráň, Dekleva, Němec, Jasenský – Višněvský (69. Zach), Vavruša, Hradil (82. Juhás) – Elšík Foltýn (37. Bahounek), Mlýnek. Trenér: Marek Sedlák.