VIKTORIA OTROKOVICE – 1. FC SLOVÁCKO B 1:1 (1:0)

Už ve 3. minutě Juráň našel na hranici vápna nabíhajícího Bahounka, který poslal míč pod břevno, a Viktoria vedla. „Pomohlo nám to," věděl kouč Viktorie Otrokovice Marek Sedlák.

„Rozhodilo nás to a ovlivnilo. Co jsme nechtěli, tedy že od začátku budou diktovat tempo hry, se stalo," všímal si kouč rezervy Slovácka Pavel Němčický.

„Věděli jsme, jak bude soupeř hrát. Ale hodně hru kouskoval, hrál na nákopy, standardky a rychlé brejky. S první půlí jsem spokojený nebyl. Chyběla nám kombinace a kvalita," uznal Němčický.

Zatímco v první půli byla Viktoria herně lepší, po přestávce Slovácko šlo za vyrovnáním. Po hodině hry ještě brankář Balažik nadvakrát čaroval, když vytáhl pokusy Zajíce a Machalíka, ale v 71. minutě už inkasoval.

Hrubky v rozehrávce využil Kalouda, který pohotovou přihrávkou vybídl Zajíce a ten vyrovnal. „Mrzí mě, že jsme jim namazali na gól. Měli šance, ale ke gólu jsme jim pomohli komplikovaným řešením. Bylo to zbytečně," litoval Sedlák.

„Vyrovnali jsme zaslouženě. Už to mělo z naší strany kvalitu. Podle mě jsme měli šancí mnohem víc. Bod z venku bereme, protože to byl těžký zápas," přiznal Němčický.

Slovácko dokonce mohlo i vyhrát, ale své šance neproměnilo. „Kdybych se obával, že inkasujeme, nemůžu trénovat fotbal. Já už se bojím jen sám sebe," rozesmál se Sedlák, který se však také několikrát chytal za hlavu po spálených příležitostech svého týmu.

„Oba týmy měly šance. Chceme hrát fotbal pro diváky, jak jsme to prezentovali. Muselo se to lidem líbit. Nehrálo se z bloku a nečekalo se na standardky nebo brejky," podotkl Sedlák, jehož tým poprvé v sezoně ztratil body…

Branky: 4. Bahounek – 71. Zajíc. Rozhodčí: Petr – Tomanec, Drozdy. Karty: 33. Bahounek, 42. Juráň, 54. Hradil, 87. Vavruša – 26. Křivánek, 68. Flasar.

Viktoria Otrokovice: Balážik – Vavruša, Juráň, Bahounek (64. Juhás), Šuranský, Jasenský, Elšík, Němec, Hradil (77. Foltýn), Dekleva, Mlýnek. Trenér: M. Sedlák.

1. FC Slovácko B: Daněk – Flasar, Suchý, Machalík (83. Tischler), Kalouda, Mareš, Vinkler (46. Piteu Kamgang Crouz Chidrick), Křivánek (60. Michna), Zajíc, Břečka, Pospíšil. Trenér: P. Němčický.