Katalánský gigant patří mezi jeho nejoblíbenější kluby ve světě. Není proto divu, že v sobě skrýval touhu vidět jej naživo.

„Návštěvu Barcelony jsem plánoval dlouhodobě. Teď jsem si přání splnil," dodal Matejov.

Vrchol pobytu prožil v neděli, kdy se Barcelona střetla v městském derby s Espanyolem. Utkání ovládla 4:1. Dojmy levonohého beka?

„Hráči jsou úplně někde jinde než v české lize. Zejména jejich technická vybavenost je neuvěřitelná. V televizi sice hra vypadá rychleji, ale i tak si ji člověk užije. Jen mě zklamala atmosféra. Na stadionu bylo devadesát tisíc diváků, ti se však pouze dívali na fotbal."

Tento malý nedostatek mnohonásobně přebíjí zážitek z druhého gólu držitele 24 ligových titulů. Megahvězdný útočník Lionel Messi se převtělil do role kouzelníka a skvostně prokličkoval až před Roberta Jimeneze. Brankář Espanyolu sice předvedl ukázkový zákrok, ale na správném místě se ocitl Luis Suárez a dílo dokonal.

„Akci jsme měli s přáteli jak na dlani. Po gólu jsme vstali se všemi diváky, kteří se chytali za hlavu, že to není možné. Skóroval sice Suárez, avšak stadion vyvolával Messiho," vypráví slovenský fotbalista.

Báječné momenty prožil i v předchozích dnech. V poklidu obdivoval slavný stadion Nou Camp a poznal druhé největší město ve Španělsku ležící na pobřeží Středozemního moře.

„Barcelona je krásná, k vidění je spousta památek. Měli jsme i ideální počasí, přes den patnáct stupňů. Co se týče prohlídky stadionu, trvalo nám čtyři hodiny, než jsme si jej prošli. Celý pobyt byl vydařený, perfektně jsem si odpočinul," pochvaluje si Matejov.

Nechybělo však mnoho a z prosluněné dovolené by byly jen představy. Důvod? Prapodivná situace na letišti M. R. Štefánika v Bratislavě.

„Odbavili jsme se, v prostorech bufetů jsme čekali na letadlo a potom jsme se přesunuli k ostatním k bráně. Když jsme byli na řadě, paní před nás dala pásku a nepustila nás k nástupu. Že jsme prý vymazaní z databáze. Na to jsme si stěžovali, ale paní na nás zavolala ochranku a my museli dolů na terminál. Takto zůstalo na letišti asi dvacet lidí," kroutí hlavou zlínský fotbalista.

Štěstí v neštěstí měla výprava, že zhruba o tři hodiny později mířilo do Barcelony letadlo z Vídně a v něm se nacházela ještě volná místa.

„Letenky jsme si hned rezervovali a taxíky jsme se do Vídně přesunuli," popisuje Matejov neplánované dobrodružství.

Jak z akčního filmu, co říkáte? Záležitost ohledně neabsolvovaného letu se společností Ryanair ale ještě zdaleka není u konce. Róbert Matejov a spol. ji budou řešit.

„Podáme stížnost. Stojíme si za tím, že přístup vůči nám byl nesmyslný."