Jinak ale na Letné před domácí rozlučkou panuje značná úleva.

„Uvolnilo nás to, že nebudeme v závěrečném duelu pod tlakem. Věřím, že to bude znát na výkonu hráčů, můžou myslet jen na fotbal. Přál jsem si, aby situace byla alespoň takováto a poslední ligové utkání v ročníku mělo slavnostní nádech," pronesl 59letý kouč.

Na jeho tým čeká zdánlivě průměrný protivník, který s 36 body figuruje na 9. místě. Znalci fotbalu ovšem vědí, jak kvalitním mužstvem klokani momentálně jsou a jak vynikající hrou se prezentují. Neprohráli pětkrát v řadě, přičemž doma remizovali se Spartou a Slavií a naposledy si poradili 2:0 s Mladou Boleslaví.

„V Bohemce výborně poskládali tým, vyhýbala se jí zranění, probudili se jí zkušení hráči jako Tomáš Čížek a perfektně byli zapracovaní noví hráči, kteří byli ochránění před tlakem. Vznikl jeden kámen, jenž se těžko boří. Tým je agresivní, ale má i technické hráče na stranách, kteří přidávají do hry fotbalovost. Musíme být odolní a do zápasu dát všechno," uvědomuje si Páník.

Za individuální zmínku přitom stojí útočník Patrik Schick, který v Ďolíčku hostuje ze Sparty. Dvacetiletá naděje českého fotbalu nasázela v sezoně sedm branek a médii prolétla informace, že o něj projevuje zájem italský AS Řím. Slova uznání má pro něj i zlínský odborník.

„Sledoval jsem jej v české jednadvacítce, kde odehrál výborné zápasy a převyšoval ostatní hráče. A tím, že pravidelně hraje v lize, tak jde jeho výkonnost stále nahoru," poznamenal Bohumil Páník, který i do posledního utkání vyšle nejsilnější sestavu.

„Má to tak být vždycky. V lize se nehledají prostory k tomu, že hráč trénuje, tak si půjde zahrát," nabídl svůj pohled.

Otázkou je, jestli se někteří fotbalisté nováčka soutěže nepředstaví fanouškům naposled. Na hostování jsou v klubu brankář Tomáš Holý a záložník Štěpán Koreš, sedmi hráčům končí k 30. červnu 2016 smlouva, mezi něž patří i 39letá ikona David Hubáček a podle informací Deníku jsou v kurzu špičkových českých mužstev útočník Tomáš Poznar a obránce Tomáš Hájek. Majitel FC Fastav Zdeněk Červenka se ale omluvil a situaci ohledně fotbalistů nekomentoval.

„Koncentrujeme se na poslední utkání. Příští týden si všichni sedneme, vyhodnotíme si celou sezonu a pak budou následovat další kroky," sdělil.