NEVŠOVÁ – VESELÁ 2:1 (0:0)

První domácí utkání v soutěži se hrálo v Nevšové před početnou diváckou kulisou a za úmorného vedra. Hra obou týmů byla spíše opatrná, ani jeden nechtěl udělat chybu, a dát tak soupeři výhodu vedení. Do první vyložené šance se již v 10. minutě dostal Šoman po výstavní přihrávce Tomšů, pozorného gólmana hostů však nepřekonal. Poté zahrozil i soupeř a ohrozil domácí svatyni z bezprostřední blízkosti, gólman Koběrský však střelu bravurně vykryl. Hrálo se nahoru – dolů, víceméně vyrovnaný fotbal, a dokonce se Nevšové podařilo v závěru první půle vstřelit branku zásluhou Tomšů, tato však nebyla uznána pro ofsajd. Druhá půle začala svižně, Nevšová přebrala iniciativu hry a brejky stále častěji atakovala pokutové území Veselé. Po jednom z těchto kontrů a výstavním centru Čačka nedal Šoman gólmanovi Veselé šanci a hned z první nekompromisně zavěsil. Gól Nevšovou nakopl ještě k větší aktivitě, vytvářela si řadu šancí a Veselá se prakticky jen bránila. V 70. minutě zápasu zvýšil vedení Nevšové Balon, který se dokázal nejlépe zorientovat v pokutovém území, a pojistil tak zcela zasloužené vedení domácích. Naopak hosté nemohli najít recept na výbornou aktivní hru Nevšové, přesto se jim podařilo z ojedinělého průniku v poslední minutě zápasu vstřelit branku. Na zvrat v utkání již nezbýval čas ani síly, a tak všechny body zůstaly na domácí půdě.

Branky: Šoman, Balon – Dlabaja. Rozhodčí: Toman, Kadlčák. Diváků: 200. Nevšová: Koběrský – Topič, Haviar, Kováč, Münster, Balon, Čačko, Tomšů, Juriga, Srcháček, Šoman. Střídali: Vašička, Hradil. Veselá: Červenka – Večeřa, Divoký, Polák, Bodlák, Čoček, Dlabaja, Dlouhý, Dočkal, Odstrčilík, Machalíček. Střídali: Polách, Zmeškal.

LUDKOVICE – BYLNICE 3:0 (3:0)

Celek Bylnice nastoupil v Ludkovicích povzbuzen vítězstvím s Nevšovou, ale domácí zase od začátku chtěli odčinit porážku z minulého kola. Utkání proto bylo velmi pohledné zásluhou obou mužstev. Jako první se prosadili domácí, jmenovitě Filip Kunorza, který využil své dlouholeté zkušenosti a v 10. minutě dostal Ludkovice do vedení. Šance se v té době střídaly na obou stranách, ale vždy byli úspěšní gólmani. Domácí ke konci poločasu zatlačili svého soupeře a výsledkem bylo postupné navýšení vedení na konci poločasu až na 3:0. Utkání po přestávce upadlo do průměru a za zmínku stojí pouze neproměněný pokutový kop hostí. Konec zápasu se již odehrával v poklidu.

Branky: Kunorza Filip 2, Jaroslav Hamouz. Rozhodčí: Divácký, Dvořák. Ludkovice: Mikel R. – Nevařil, Gregor, Dvorník, Suchý, Bartoš, Mikel M., Mikel S., Hamouz, Kunorza F., Gavenda. Střídali: Talaš, Kunorza M. Bylnice: Šuráň – Slováček, Ptáček, Sucháček, Novák, Lukaštík, Macek, Lysák, Šenkeřík, Bobot, Hudeček Denis. Střídali: Macků, Hořák, Hudeček D.

BRATŘEJOV – KOSTELEC 3:0 (2:0)

Hráči z Kostelce začali dobře, vytvořili si územní převahu, ale k vedoucí brance tato snaha nevedla. Naopak domácí z první zdařené akce v 9. minutě otevřeli skóre zásluhou Petra Gerži, který po přihrávce Chromčáka za obranu přehodil brankáře. Podobná situace se opakovala i za sedm minut, do prázdné branky znovu skóroval Gerža. Bratřejovští se dvougólovým vedením uklidnili a soupeře do konce poločasu do žádné vážnější šance nepustili. Druhý poločas se odvíjel ve stejném duchu. Kostelec se snažil vstřelit kontaktní branku, ale marně. V době největšího náporu pak po hodině hry z rychlého protiútoku zkompletoval Gerža hattrick, čímž vzal hostům naději na možný zvrat zápasu.

Branky: Gerža Petr 3. Rozhodčí: Lebloch. Diváci: 100. Bratřejov: Hrachový – Slezák, Chromčák, Polčák, Gerža D., Bednařík, Černý, Tomšů P., Tomšů M., Kalenda, Gerža P. Střídali: Polomík, Tomšů Š., Zicha. Kostelec: Vrla – Grác, Korvas, Vaculík, Hrančík M., Duda, Hrančík L., Bačák, Julina, Vítek, Votava. Střídali: Fišer, Novotný, Pilka.

SEHRADICE – VYSOKÉ POLE 3:2 (1:2)

V Sehradicích se odehrála v úmorném vedru pro diváka oku lahodící bitva. Sehradice se ujaly již ve druhé minutě vedení po brance Dobroty. O pár minut později tentýž hráč místo rozvlnění sítě prázdné branky trefil jen tyč. Do desáté minuty diktovaly tempo hry Sehradice. Poté se hra vyrovnala a netrvalo dlouho a Vysoké Pole otočilo díky brankám Dorušky J. skóre utkání. Do šaten se šlo za stavu 2:1 pro hosty. Druhý poločas přinesl festival neproměněných šancí na obou stranách a konstrukce branek jen rezonovaly. Domácí se postupně dostávali do tlaku, který vygradoval vyrovnávací hlavou Zetka pět minut před koncem. V předposlední minutě pak Zetek nekompromisně uklidil míč do sítě znovu, a zajistil tak domácím Sehradicím těžce vydřené tři body.

Branky: Zetek 2, Dobrota – Doruška J. 2. Rozhodčí: Veselý, Belka, Zavadil. Diváků: 120. Sehradice: Navrátil – Blažek, Nášel, Žebráček, Okénka – Žáček M., Kolařík, Žáček V., Krejčiřík – Zetek, Dobrota. Střídali: Horáček J., Horáček M. Vysoké Pole: Beněk – Polách, Stružka, Liss, Machů V., Zicha, Doruška P., Machů R., Machů P., Janoš, Doruška J. Střídali: Tomšů T., Kristín.

KAŠAVA – TLUMAČOV 3:1 (1:1)

Tlumačovští měli úvod z říše snů, když se po čtyřech minutách ujali vedení zásluhou kapitána Duroně. Gól z úvodu utkání samozřejmě domácí zaskočil a trvalo půl hodiny, než se konečně dostali pořádně do hry. Srovnat skóre se jim podařilo z přímého kopu, kdy se prosadil i s přispěním nešťastné teče hostujícího hráče Smetana. Ihned po vyrovnání se Kašavští dostali do další stoprocentní šance, ale střelu Krále zastavil na čáře dobře postavený stoper hostí. Ve druhé půli se na sluneční výhni odehrávala vyrovnaná partie do 65. minuty. Po chybě stopera Kašavy se dostal Tlumačov do stoprocentní šance, ale v cestě stála tyč. Vzápětí tedy udeřilo na druhé straně. Do vedení poslal domácí Král, který přeloboval brankáře Šapabala. Do deseti minut přidal po rohovém kopu pojistku nikým neatakovaný Pavel Zbranek, a tím pohřbil tlumačovské naděje na vyrovnání.

Branky: Smetana, Král, Zbranek Petr – Duroň. Rozhodčí: Basel – Polách, Pavliš. Diváci: 100. Kašava: Kráčalík – Horsák, Zbranek Pavel, Šumšál, Krist, Pospíšil, Smetana, Zbranek Petr, Čapák, Král, Gavenda. Střídali: Macík, Latif. Tlumačov: Šapabal – Johaňák, Máčala, Ulman, Malý, Jonášek, Duroň, Zálešák, Psota, Tyl, Mouka. Střídali: Barwig, Jonášek, Švenda.

DOLNÍ LHOTA – ÚJEZD 6:2 (3:1)

Tradiční derby mezi Dolní Lhotou a Újezdem přineslo již od začátku pohledný fotbal ze strany domácích, kteří do utkání vstupovali pouze s jednou ze čtyř letních posil. Na post gólmana musel dokonce krajní obránce Luděk Pleša, který se své role zhostil velmi odvážně. První branku vstřelil po úniku domácí Remeš. Chvíli nato se trefil do branky Újezdu také Doruška po velmi pěkné individuální akci Šenovského. Po přihrávce od Lysáka pak skóroval opět domácí Doruška. Hosté se ale nevzdali a do poločasu korigovali výsledek na 3:1. Do druhé půle vstoupila opět lépe Dolní Lhota a po pěti minutách hry dovršil hattrick Doruška. Domácí ale stále neměli dost. Do otevřené obrany hostů přidal další branku Klein. Újezdu se následně podařilo vstřelit druhý gól. Utkání však završil domácí Remeš a stanovil konečné skóre na 6:2.

Branky: Doruška 3, Remeš 2, Klein. Rozhodčí: Kolář, Veselý, Kop. Diváci: 120. Dolní Lhota: Pleša – Martinka, Repatý, Brostík, Deml – Šenovský, Lysák, Križko, Klein – Remeš, Doruška. Střídali: Kozubík, Martinů. Újezd: Marhaník – Maňas, Pavelka, Macháč, Bělaška V., Belžík, Šándor, Slovák, Hrnčiřík, Hlavička, Bělaška T.

LÍPA – NAPAJEDLA B 3:1 (2:0)

Lípa si od začátku utkání vytvořila územní převahu, nicméně běhaví hosté dlouho odolávali a z rychlých brejků nepříjemně hrozili. Teprve hezká individuální akce Martina Procházky zakončená střelou ze třiceti metrů k tyči domácí tým uklidnila. Procházka pak zatřásl i konstrukcí hostující brány. A když ještě před poločasem tentýž hráč proměnil penaltu, vypadalo to, že by se Lípa mohla dočkat coby nováček premiérové výhry v soutěži. Druhý poločas začal vyrovnanou hrou obou mužstev. Lípa měla více příležitostí ke vstřelení další branky, béčko Napajedel však využilo jeden z brejků a zásluhou Koutníka snížilo. Hosté poté ožili a zle dotírali na bránu Lípy. Tu však uklidnil Skula, po jehož hezkém průniku skóroval do prázdné brány Šuba.

Branky: Procházka M. 2, Šuba – Koutník P. Rozhodčí: Měřička. Lípa: Křižka P. – Kukla, Čižmár, Dobízl, Skula Jakub, Ušela, Procházka, Hlavinka, Šuba, Spáčil, Křižka V. Střídající: Pavliš, Skula Jiří, Kegler. Napajedla: Švejčara – Bořuta, Hejda, Blažek, Čevela, Vavruša, Haša, Koutník, Havránek, Benedikt, Tvrdý. Střídal: Vykoukal.

1. Sehradice 2 2 0 0 4:2 6
2. Lípa 2 1 1 0 4:2 4
3. Dolní Lhota 2 1 0 1 7:5 3
4. Bratřejov 2 1 0 1 4:2 3
5. Ludkovice 2 1 0 1 3:1 3
6. Napajedla B 2 1 0 1 4:4 3
7. Tlumačov 2 1 0 1 4:4 3
8. Kašava 2 1 0 1 4:4 3
9. Nevšová 2 1 0 1 4:4 3
10. Veselá 2 1 0 1 3:3 3
11. Újezd 2 1 0 1 5:7 3
12. Bylnice 2 1 0 1 3:5 3
13. Kostelec 2 0 1 1 1:4 1
14. Vysoké Pole 2 0 0 2 3:6 0

Autor: ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU