TLUMAČOV – ÚJEZD 2:1 (1:0)

První poločas se hrál za mírné převahy domácích. Újezdští se zaměřili na defenzivu a náznaky šancí Tlumačova před vlastním pokutovým územím zachytávali. Nebezpečí pro bránu Újezdu představoval zejména Daniel Máčala, který nejprve po rohu Psoty nebezpečně hlavičkoval, poté neúspěšně přehazoval brankáře a síť nerozvlnil ani z přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti. Branky se domácí dočkali v 36. minutě, kdy dlouhý pas brankáře Miroslava Škrabala obrana soupeře podběhla a pro Daniela Máčalu už nebyl problém obloučkem přes vyběhnutého gólmana zavěsit. Do poločasu mohl náskok domácích pojistit Jiří Jonášek, ale v dobré pozici minul. Po změně stran se obraz hry změnil. Újezd hru v poli vyrovnal a začal se více osmělovat směrem dopředu. Újezdu bylo s přibývajícím časem najednou plné hřiště. V 70. minutě se Újezd dočkal zaslouženého vyrovnání, kdy se mezi čtyřmi domácími obránci prosadil střelou z hranice velkého vápna Josef Vlček. Tlumačovští se z inkasovaného gólu oklepávali dlouhé minuty, nakonec však v samotném závěru zmobilizovali síly a přitlačili Újezd před jeho bránou. V 88. minutě posadil střídající Radek Zálešák krásný centr na hlavu Daniela Máčaly, který podruhé nedal brankáři Újezdu šanci a rozhodl o osudu utkání.

Branky: 36. a 88. Máčala – 70. Vlček. Rozhodčí: O. Frajt, M. Krajča, P. Bršlica, 150 diváků. Tlumačov: Škrabal – R. Tyl, Sedlář, Juhaňák, Mudřík, Otevřel, J. Jonášek, Duroň, J. Mouka, Psota, Máčala. Střídali: Zálešák, Barwig, Hána. Trenér: Jiří Tyl. Újezd: Polomík – Častula, Macháč, Belžík, Vlček, Častulík, M. Hlavička, R. Hlavička, T. Bělaška, V. Bělaška, Drga. Střídali: Strnad, Kamenčák. Trenér: Roman Hlavička.

LUDKOVICE – LÍPA 2:0 (0:0)

Lípa přijela do Ludkovic se snahou získat potřebné body pro záchranu v přeboru. Zápas také začala svižněji a v desáté minutě poprvé zahrozila, ale na centr do pokutového území zareagovali hostující útočníci pozdě. Ludkovická jedenáctka se dlouho nemohla prosadit a prakticky až po půlhodině hry se dostala do herní pohody. Všechna svá zakončení však měla nedůrazná nebo jim chyběla přesnost. Ve 40. minutě se v dobré střelecké pozici ocitl domácí Gregor, ale jeho pokus skončil vysoko nad brankou.

Druhý poločas nijak nevybočil z průměru, hrálo se většinou uprostřed hřiště. Hráčům na obou stranách se nedařila kombinace ani si nevytvářeli vyložené šance. Do první se dostali Ludkovičtí v 62. minutě, ale střela skončila na tyči. Tak na sebe musel vzít zodpovědnost domácí matador Filip Kunorza, který o tři minuty později protlačil do sítě nahrávku Gavendy – 1:0. Lípa, které očividně ubývaly síly, již neměla na zkorigování výsledku. V době, kdy již všichni pomýšleli na závěrečný hvizd, pojistil vítězství Ludkovic Gavenda.

Branky: 65. F. Kunorza, 90. Gavenda. Rozhodčí: Ambroz – Měřička, Kop, 100 diváků. Ludkovice: Mikel R. – Mikel P., Kunorza M., Mikel T., Suchý, Bartoš, Brebis, Mikel S., Gregor, Kunorza F., Gavenda. Střídali: Talaš, Hanák, Mikel M. Lípa: Křížka – Gajdůšek, Dobízl, Procházka, Drga, Hlavinka, Šimek, Spáčil, Kořének, Branný, Koutný. Střídali: Mikeska, Čižmář.

LOUKY – BYLNICE 3:4 (3:3)

V sestavě Louk chyběl druhý nejlepší střelec domácích Podaný, kterému vystavil trest stop na toto utkání. Nicméně i bez něho ukázaly Louky v úvodu zápasu, že doma body nechtějí rozdávat. Do vedení šli sice Bylničtí po trefě Bartozela, ale domácí do půl hodiny zápas otočili. Nejprve vyrovnal Janča, aby pak dvěma trefami dostal na koně Louky Burša. Poté ovšem domácí příznivci nevěřícně sledovali, jak jejich mužstvo přišlo o vyhraný zápas. Po hrubých chybách obrany udeřil nejprve Hudeček, aby ještě do přestávky vyrovnal z penalty Sucháček – 3:3.

Při hostech stálo také fotbalové štěstí, když domácímu Jančovi utěšené střely čtyřikrát orazítkovaly tyč a břevno bylnické branky a i přesnou střelu do horního rohu brankář vyškrábl. Pořekadlo Nedáš – dostaneš se naplnilo po změně stran, když Lukšík přesnou trefou otočil výsledek na 3:4. V závěrečném náporu těsně před koncem utkání Loucký Burša naservíroval přesnou přihrávku před odrytou branku do stoprocentní šance Michalovskému, ale ten z bezprostřední blízkosti minul a nenapravil celkem špatný dojem ze zápasu, který se vyvíjel tak slibně.

Branky: Janča, Burša 2 – Bartozel, Hudeček, Sucháček, Lukšík. Rozhodčí: Hruška Lukáš – Balušek, Hruška Ivan, 80 diváků. Louky: Švejda – Písklák, Mikač, Bača, Landt, Běťák, Kadlík R., Landt, Laciga, Janča, Michalovský, Burša. Střídali: Kolomazník, Kadlík J. Trenér: Podaný. Bylnice: Šuráň – Slováček, Hořák, Ptáček, Sucháček, Tkadlec, Bartozel, Straka, Hudeček, Novák, Lukšík. Střídali: Hrnčiřík, Hudeček, Hořák. Trenér: Dolina.

NÁVOJNÁ – DOLNÍ LHOTA 0:2 (0:1)

Hosté měli celý zápas převahu a díky svojí kombinační hře a dobré práci obrany nepouštěli Návojnou do hry. Ve 20. minutě se po rohovém kopu a po následném zmatku prosadil Križko. Poté následovala hluchá pasáž, kdy byla hra velmi nepřesná. Až na šance domácích, kdy Vaněk minul z malého vápna bránu a Řehák neproměnil samostatný únik. Druhá půle byla vyrovnanější, Dolní Lhota bránila náskok a nepouštěla soupeře do šancí. Když už Návojná vrhla všechno do útoku, pláchl do úniku Pastorek a křižnou střelou překonal dobře chytajícího Šenkeříka v bráně podruhé.

Branky: 20. Križko, 90. Pastorek. Rozhodčí: Uhlár – Balušek, Pospíšil, 100 diváků. Návojná: Šenkeřík J. – Šenkeřík A., Ptáček, Pavlík, Šánek – Macháč, Řehák P., Vaněk, Naňák – Řehák J., Ptáček. Střídali: Surý, Líňa, Šánek A. Sestavu Dolní Lhoty domácí nedodali.

NEVŠOVÁ – VESELÁ 1:5 (0:2)

Domácí nastoupili s velmi dobrým běhavým soupeřem v nekompletní sestavě a na výkonu Nevšové to bylo znát. Hosté zaskočili soupeře celoplošnou nátlakovou hrou a vytvářeli si dobré střelecké situace. Ve dvou z nich navíc do první přestávky byli úspěšní. Nevšová pouze odpovídala náhodnými protiútoky a ve dvou gólových příležitostech však nezakončila přesně.

Do druhé půle naskočili domácí jako vyměnění. Vašička zkorigoval na 1:2, nastřelil břevno a gólovou střelu Ťulpy hostující gólman zázračně vytáhl na rohový kop. Po této útočné smršti však přišla další obrovská chyba obrany a Veselá v pohodě zvýšila na 3:1. Navíc na rozdíl od rezignujících domácích nadále pak kontrolovala hru a jasně zvítězila.

Branky: Vašička – Manďák 2, Dlabaja D., Dlouhý, Vrták. Rozhodčí: Neubauer – Murka, Frajt Michal, 50 diváků. Nevšová: Čupalka – Munster P., Hejda, Topič, Juriga, Vašička, Munster T., Haša, Šoman, Hájek, Janáček, Střídali: Ťulpa, Rak. Trenér: Hradil. Veselá: Červenka – Čoček, Večeřa, Divoký, Manďák, Odstrčilík, Machalíček, Žůrek, Dlouhý, Dlabaja D., Bodlák. Střídali: Dlabaja M., Mikšík, Vrták, Žaludek. Trenér: Dujka T.

VYSOKÉ POLE – KAŠAVA 2:2 (0:0)

Domácí nastoupili do zápasu opatrnou hrou, neboť mají s Kašavou tradičně problémy. Od prvních minut hráli hosté velmi statický fotbal, kterému se však Vysoké Pole brzy přizpůsobilo. V prvním poločase si více brankových příležitostí vytvořili domácí, ale ani jedna z nich nevedla k brance. Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kdy se po akci z levého křídla dostal do zakončení Juráň a překonal Kráčalíka. Domácí i nadále měli převahu, avšak byl to soupeř, který dokázal ze dvou standardních situací otočit skóre. Nejprve se hosté trefili z přímého kopu Petre Zbrankem, aby o 10 minut později byl nařízen velmi diskutovaný pokutový kop – domácí Polách odehrál míč hlavou gólmanovi a následně se srazil s hostujícím útočníkem. K míči na desítce se postavil Petr Zbranek a nezaváhal. Vysoké Pole následně posílilo útočné řady a vytvořilo si řadu příležitostí, ale branka se jim dlouho nedařila vstřelit. Když už vše vypadalo, že si hosté odvezou všechny tři body, naskytla se domácím ve třetí minutě nastavení ještě poslední šance v podobě standardní situace. K ní se postavil Vojtěch Machů a střelou přes zeď srovnal – 2:2!

Branky: Juráň, Machů V. – Zbranek Petr 2. Rozhodčí: Juřica – Ruman, Švach, 113 diváků. Vysoké Pole: Doruška L. – Doruška P., Polách P., Zicha D., Machů V., Novotný O., Juráň M., Machů P., Žák J., Trčka M., Andrýsek M. Střídali: Sucháček M., Liss V. Kašava: Kráčalík – Tomeček, Slováček, Křižka, Zbranek Petr, Zbranek Pavel, Krist, Gavenda, Horsák, Král, Latif.

MLADCOVÁ B – BRATŘEJOV odloženo

Náhradní termín 29. 5. v 17.30.

1. Tlumačov 23 18 2 3 81:31 56
2. Veselá 23 15 4 4 61:30 49
3. Ludkovice 23 14 6 3 60:24 48
4. Nevšová 23 13 4 6 57:46 43
5. Vysoké Pole 23 11 4 8 56:52 37
6. Bylnice 23 10 6 7 61:49 36
7. Návojná 23 11 3 9 48:47 36
8. Dolní Lhota 23 9 2 12 52:59 29
9. Mladcová B 22 8 2 12 45:54 26
10. Lípa 23 6 5 12 49:59 23
11. Újezd 23 6 5 12 40:61 23
12. Louky 23 7 0 16 47:61 21
13. Bratřejov 22 4 4 14 42:73 16
14. Kašava 23 3 3 17 22:75 12