1. SEHRADICE (30 bodů, skóre 33:14)

„S první polovinou soutěže jsme relativně spokojeni," shodli se trenér Milan Majzlík a vedoucí týmu Roman Heinz, podle kterých rozhodně o postupujícím rozhodnuto není. „Všechny ještě čeká v odvetách těžký boj. Každopádně o vítězi se asi rozhodne mezi námi, Ludkovicemi a Dolní Lhotou," odhaduje Heinz.

Základem úspěchu Sehradic je zapadnutí posil do týmu a především obranná hra. Společně s Veselou totiž inkasovaly v průměru něco málo přes jednu branku na zápas.

„Do nepovedeného zápasu v Tlumačově, kde jsme hráli v hodně kombinované sestavě, jsme v předchozích šesti duelech inkasovali pouze jednou," spočítal vedoucí týmu.

Stejně jako v Tlumačově Sehradické mrzí jediná domácí ztráta s Dolní Lhotou.

„Derby nám nevyšlo. Prakticky ale celý podzim jsme nastupovali v sestavě, která se kolo od kola měnila. Až v posledních duelech byla relativně stabilní, ovšem na závěr se nám z různých důvodů zcela rozsypala," posteskl si.

I vzhledem k současnému postavení vedení klubu věří, že se mu podaří všechny hráče udržet i do odvet.

„Víme, že o některé hráče je zájem, ale pevně věřím, že žádné zásadní změny dělat muset nebudeme. Kluci nyní dostali volno a opět ke společné přípravě v domácích podmínkách se sejdeme až druhý lednový týden. Na rozdíl od minulých ročníků ale zřejmě vynecháme zimní turnaj v Luhačovicích a spíše si nasmlouváme přáteláky proti kvalitnějším celkům z I. B a I. A třídy," netají se Heinz, jehož tým by v odvetách měl mít ty nejvyšší ambice.

„Po loňské zkušenosti si počkáme na úvodní jarní kola, která napoví více. Soutěž se hodně vyrovnala s výjimkou dvou posledních celků může kdokoliv porazit kohokoliv. Pokud vše pro nás dobře dopadne, o postupu by se mohlo rozhodnout v předposledním kole, kdy budeme doma hostit Ludkovice," dodal vedoucí týmu.

2. LUDKOVICE (28, 30:16)

„Zatím jsme maximálně spokojení. Sice s odstupem času nás stále mrzí zbytečná porážka v Kašavě, kde jsme ještě pět minut před koncem vedli 2:1, na druhou stranu jsme šťastně bodovali třeba ve Veselé nebo Nevšové," sportovně přiznal trenér Ludkovic Miroslav Holík.

„Aktuální tabulkový výsledek odráží naši kvalitu," doplnil.

Za největšího favorita soutěže přitom označil Dolní Lhotu, která podle něj má nejširší a hlavně kvalitní kádr.

„Samozřejmě že vždy chceme vyhrát, ale přehnané ani postupové ambice nemáme. Vše rozluští poslední kola, kdy navzájem změří síly nejlepší celky soutěže," poznamenal.

Současně Holík věří, že se mu úspěšný kádr podaří udržet. „Během přestávky nebudeme ani hledat posily, máme dostatek fotbalistů. Kluci do konce roku trénují jednou týdně, po Novém roce přípravu zintenzivníme. V plánu máme také zimní turnaj v Luhačovicích," potvrdil trenér.

3. VESELÁ (26, 24:14)

Veselá bere aktuální pozici jako velmi dobrou pro jarní část.

„Jediné, co mě mrzí, je prohra v Bylnici, kde jsme byli lepší a měli šance. Zbytečná byla také domácí ztráta s Lípou, kdy jsem kýval na sehrání duelu na podmáčeném terénu, což nás stálo dva body," ohlédl se za první polovinou trenér a předseda klubu Tomáš Gajdošík, jenž už svůj zrak směřuje k zimní přípravě a vylepšení stávajícího kádru.

„Po více než půlroční přestávce se k fotbalu vrací František Žůrek, stejně tak budu chtít přesvědčit Bořuckého, jenž si dal pauzu kvůli škole. Z talentovaných dorostenců do áčka nakukuje Ladislav Žaludek, přičemž velmi rád bych prodloužil hostování vizovického Krajči," netají se předseda, jenž sází zejména na koncepční práci s mládeží a srdíčko odchovanců.

„Od toho se odvíjí naše ambice. Věřím, že tento tým pokud zůstane pohromadě, je v jeho silách si během dvou tří let vykopat postup. Určitě se v odvetách o něj popereme, ale prioritou není. Velmi dobrý kádr totiž mají i Sehradice s Dolní Lhota. Pokud se nám podaří soutěž vyhrát, budeme jen rádi," potvrdil Gajdošík, který s týmem bude pracovat i v příštích dnech. „Na fyzičku se zaměříme po 10. lednu, zimní turnaj určitě hrát nebudeme," říká.

4. DOLNÍ LHOTA (25, 41:20)

Fotbalisté Dolní Lhoty jako jediní v domácím prostředí neprohráli, což společně s ofenzivním pojetím bylo základem podzimního úspěchu.

„A to ještě považuji za zbytečnou domácí remízu s Nevšovou, kdy se duel příliš nepovedl především sudímu," posteskl si trenér Dolní Lhoty Přemysl Doruška, který po loňském příchodu k týmu sleduje výrazné zlepšení týmu.

„Posily v podobě Chrenka a Pastorka nám hodně pomohly. Základem úspěchu bylo 41 vstřelených branek, kdy i obrana výrazně pomáhá naší ofenzivě, která nás zdobila," vypíchl kouč, jenž si dal za cíl i zpracování mladých talentovaných odchovanců. „Více prostoru dostanou například Šenovský, Urubek či Januška," doplnil.

Za neméně povedený duel podzimu kouč označil utkání v Ludkovicích. „Také v Bratřejově jsme na hodně podmáčeném terénu na hranici regulérnosti zbytečně ztratili."

Základem klidného jara bude udržení stávajícího kádru.

„Ke stabilizaci by pomohlo dotažení přestupu na podzim hostujících Pastorka s Křižkem. Jinak máme kádr dostatečně široký, navíc zde vznikla skvělá parta, kterou snad nikdo před odvetami neopustí," věří trenér, jenž o postupu prioritně neuvažuje.

„Pokud soutěž vyhrajeme, postupu se bránit nebudeme. Největším favoritem jsou Sehradice, kde jsme ale už vyhráli a na jaře s nimi budeme hrát doma. Právě na našem výborně připraveném hřišti, vynikajícím na okresní úrovni, bychom dál rádi produkovali kombinační fotbal," netají se Doruška, jenž bude během zimy preferovat především přípravu s míčem.

„Zda budeme hrát zimní turnaj nebo ne, se teprve rozhodne," dodal kouč Dolní Lhoty.

13. VYSOKÉ POLE (8, 28:40)

Velké zklamání a rozčarování panuje u předposledního Vysokého Pole, které mělo se startem sezony jiné ambice.

„To jsme nečekali. Kádr určitě máme na klidný střed tabulky. Bohužel řada zraněných a velké chyby v obraně nás připravily o mnoho bodů," je přesvědčen předseda fotbalu ve Vysokém Poli Vojtěch Machů, který rozhodně neskládá zbraně.

„I přes porážku v Kostelci dvě poslední výhry naznačily zlepšení. Rozhodně ale budeme muset přes zimu posílit náš úzký kádr o obránce a pořádně se připravit na odvety. Rozhodně se nevzdáváme, nechceme sestoupit," hřímá předseda, který zatím možné odvolání trenéra Petra Měrky odložil.

„Zatím má důvěru. Uvidíme po vstupu do odvet," dodal.

14. KOSTELEC (6, 8:36)

Nedávná první výhra nalila Kostelci sebevědomí v boji o udržení a v odvetách chce udělat vše pro udržení.

„Přestože našemu týmu schází herní kvalita, kluci se ji snažili nahradit bojovností," vypozoroval předseda kostelecké kopané Vlastimil Oulehla, který pod taktovkou trenéra Libora Pilky věří v úspěšnější jarní část.

„Určitě uděláme více bodů než současných šest. Navíc vyhlížíme pomoc v podání hokejisty Ondráčka, stejně tak návrat po operaci doléčujícího se Plištáka. Možný je i příchod z hostování brankáře Kupky. Více nás ale tlačí bota v obraně, kde máme rozjednaný příchod jednoho beka," potvrdil předseda.

„Udržet se bude těžké, ale my se nevzdáváme," burcuje předseda Kostelce.