NEVŠOVÁ – ÚJEZD 6:0 (4:0)

Domácí fotbalisté vstoupili do utkání velmi sebevědomě a již ve 4. min. Bůžek nechytatelnou bombou z přímého kopu rozvlnil síť hostující branky. O 2 minuty později bylo opět v domácích řadách veselo, když Tomšů převzal míč v šestnáctce hostí a prostřelil gólmana. V 15. minutě Hájek vnikl do vápna Újezdu a střelou na zadní tyčku zvýšil vedení Nevšové na 3:0. Domácí dále tlačili obranu hostů do defenzívy a v 35. minutě Machač výstavní střelou zvýšil na stav 4:0, který vydržel do poločasu. Do druhé půle již Nevšová nevstoupila tak aktivně a hosté hrozili z protiútoků. Od 60. minuty domácí opět zabrali a předháněli se v zahazování vyložených šancí. Když už se zdálo, že utkání v poklidu Nevšová dohraje, byl proti kanonýr Tomšů a zvýšil na 5:0. V poslední minutě utkání zvýšil Topič na konečných 6:0 pěknou hlavičkou.

Branky: Tomšů 2, Bůžek, Hájek, Machač, Topič. Rozhodčí: Uhlár, Murka, Řičánek. Újezd: Poloník, Častulík, Macháč, Belžík, Hrnčiřík, Pavelka, Hlavička M., Hlavička R., Bělaška, Drga. Střídali: Vaculík, Kamenčák, Častulík M. Nevšová: Zámorský, Topič, Hájek, Juriga, Hejda, Vašička, Munster, Bůžek, Machač, Tomšů. Střídali: Šmigura, Hradil.

LUDKOVICE – DOLNÍ LHOTA 4:3 (1:3)

Již v páté minutě orazítkoval tyčku hostující svatyně Gavenda. To hosté byli v první šanci úspěšnější a po centru z levé strany skórovali v sedmé minutě – 0:1. Hostům se dařila kombinace a hlavně jejich zkušení hráči ovládli hru. Nebylo tedy velkým překvapením, když v dvacáté páté minutě navýšili skóre na 0:2. Domácí se dočkali branky až ve čtyřicáté minutě, kdy pohotový Gavenda snížil na 1:2. Domácí defenzíva vyrobila neuvěřitelnou hrubku, kterou hosté potrestali ve čtyřicáté páté minutě – 1:3. Druhý poločas trenér Holík vsadil vše na ofenzivní pojetí hry. Nejdříve v šedesáté minutě nastřelil Gavenda břevno, ale v sedmdesáté páté minutě se již z pokutového kopu nemýlil – 2:3. V osmdesáté minutě se domácí opět dočkali, když dobře hrající Gregor přesně rozehrál trestný kop a ve vápně se nejlépe orientoval Dvorník, a stanovil tak skóre na 3:3. Tento výsledek nasměroval oba celky k zahrávání pokutových kopů. Při exekuci měli více štěstí domácí hráči.

Branky: Gavenda 2, Dvorník V. – Martinka 2, Křižko. Rozhodčí: Miklas, Vašulka, Hanák. Ludkovice: Mikel R., Mikel P., Dvorník R., Brebis, Suchý, Mikulášek, Gregor, Mikel S., Hamouz, Dvorník V., Gavenda, Bartoš,Talaš. Dolní Lhota: Juráň, Martinec, Martinko, Kovář, Repatý, Křižko, Koutný, Hlavička, Pastorek, Šenovský, Masař.

MLADCOVÁ B – NEDAŠOVA LHOTA 2:1 (1:0)

V 11. min. protáhl P. Venený hostujícího brankáře střelou zpoza šestnáctky, o dvě minuty později vysunul Vyvlečka mladcovského Vaňka, ale ten na brankáře hostí nevyzrál. To už hráli hosté jen v deseti, protože se jim jeden z hráčů zranil a na střídání neměli nikoho. Přesto dokázal Bůbela prokličkovat celou domácí obranou a zastavil se až na M. Černém v brance. Z protiútoku se dostal do šance domácí Zbořil a střelou k tyči otevřel skóre. Hosté se dobře bránili a v nastavení první půle se dostali až před domácí branku, Pagáč však v jasné šanci jen nastřelil brankáře. Také ve druhém poločase se domácí trápili. Ve 49. min. střílel na penaltě volný domácí Vaněk jen těsně mimo. V 61. min. se prosadil střelou z úhlu Bůbela a bylo srovnáno. V 69. min. chyboval mladcovský kapitán J. Černý a příležitost D. Vaňka musel likvidovat jeho bratr v brance. O chvíli později se na druhé straně dostal do šance Paták, ale brankáře hostí zastoupil na čáře jeden z obránců. Z následného rohu se prosadil hlavičkou znovu Zbořil a dal vítězný gól.

Branky: 16. a 72. Zbořil – 61. Babela. Rozhodčí: Dvořák – Murka, M. Krajča. Mladcová B: M. Černý – Bečica (46. Paták), J. Černý, Lukovský, Jankovič, Kahaja (90. Venený), Vyvlečka (71. Polepil), P. Venený, M. Lebánek, Zbořil, Vaněk. Nedašova Lhota: Šerý – V. Vaněk, Kostka, Fojtík, D. Vaněk, Pagáč, Bartošák, Juřica, Urbánek, M. Vaněk, Babela.

BŘEZNICE – BRATŘEJOV 2:1 PK (0:1)

Březnický Ambrož se v první minutě sám řítil na branku hostů, ale zaváhal, a určil tak ráz celého utkání. Domácí spalovali jednu šanci za druhou. Dobrou kombinací ve středu hřiště si Březničtí vytvářeli tlak a šance postupně zahodili Daníček, Stuchlík a Ambrož. Ve 20. minutě dokonce nastřelili břevno Chvílou. A tak se osmělili hosté a ve 40. minutě z ojedinělého protiútoku otevřeli skóre utkání, když z hranice pokutového území trefil přesně Gerža Petr. Do druhého poločasu domácí nastoupili s tím, že výsledek otočí. A už po šesti minutách po krásném pasu Adamíka a střele Vavruši zaslouženě vyrovnali. Domácí i nadále kralovali ve středu hřiště a vytvářeli si další šance. V zakončení ovšem selhali. Po gólech doslova volaly šance Ambrože, Dostála Milana a zejména Stuchlíka P., který přestřelil odkrytou bránu. Hosté se po většinu času úspěšně bránili. Vítěze tak určily až pokutové kopy, ve kterých byli šťastnější Březničtí.

Branky: Vavruša – Gerža Petr. Rozhodčí: Goňa, Bršlica, Mičák,130 diváků. ŽK: Kalenda Jan. Březnice: Dyšlevský M. – Stuchlík V., Hamerník, Stuchlík P., Adamík P., Vavruša, Daníček, Ambrož, Chvíla, Štěpáník, Teplý. Střídali: Dostál Milan, Ondroušek. Bratřejov: Ondřej – Kalenda Jiří, Janeczko, Chromčák, Polčák, Gerža D., Tomšů P., Tomšů M., Kalenda Jan, Gerža P., Tomšů J.. Střídali: Černý, Zicha.

JASENNÁ – VYSOKÉ POLE 3:4 PK(1:2)

Jasenná pokračovala v nastaveném trendu z Bratřejova a prakticky v prvním poločase nic nepředvedla.Vysoké Pole šlo zaslouženě do vedení ve 21.min, když se střelou ze šestnáctky prosadil Janoš – 0:1. Když v 34.min. zvýšil výborně hrající Janoš po rohu na 0:2, s Jasennou to vypadalo zle. Další šance však už Vysoké Pole neproměnilo, a tak Jasennou vrátil do hry v 45. min Maliňák, který dopravil odražený míč z 20 metrů do sítě – 1:2. Jasenná vstoupila do druhého poločasu jako vyměněná a zaslouženého vyrovnání se dočkala v 60. min, když vše před sebou propálil Bajza – 2:2. Domácí byli na koni a hned v následující minutě strhl vedení na stranu Jasenné Nikolén – 3:2. Ovšem vedení domácí nedokázali udržet, když v 75. min vyrovnal J. Doruška – 3:3. Penalty Jasenná už potřetí nezvládla, a tak bod navíc získali fotbalisté z Vysokého Pole.

Branky: Maliňák, Bajza, Nikolén – Janoš 2, J. Doruška. Rozhodčí: Kop, Lekeš, Studeník, 150 diváků. Jasenná: R. Smilek – Peter, Přibyla, Bajza, Maliňák, Nikolén, L. Smilek, Jurčák, A. Smilek, J. Zicha, Kovář. Střídali: P. Zicha, Baťa. Vysoké Pole: L. Doruška – P. Doruška, Novotný, Machů, Trčka, Andrýsek, Zicha, Machů, Bařinka, J. Doruška, Janoš. Střídali: Machů, Jurák.

NÁVOJNÁ – BYLNICE 3:2 (1:0)

Divácky velmi atraktivní utkání se odehrálo na půdě Návojné. Začátek byl z obou stran opatrný a obě mužstva se nedostávala dál než po šestnáctku. Jako první zahrozili Návojenští, ale Šánkův přímý kop kryl s přehledem hostující Hudeček. V 30. minutě nastřelil břevno domácí Ptáček a tentýž hráč opět krásnou ranou z 30 metrů trefil opět pouze břevno. Následnou dorážku Vaňka kryl opět spolehlivý Hudeček. V 40. minutě už se domácí radovali. Vaňkův centr usměrnil do branky domácí ostrostřelec Řehák. Druhá půle se lépe vyvíjela pro hosty, ale ti nedokázali využít ani ty největší šance a závary, a když už propálili domácího Šenkeříka, tak ho na brankové čáře zastoupili spoluhráči. A tak platilo staré známé: Nedáš – dostaneš. Po rohovém kopu odhlavičkoval bylnický Hořák pouze na vápno a tam krásnou střelou z voleje umístil svůj projektil Macháč do bylnické branky – 2:0. V 70. minutě vykřesali jiskřičku naděje hosté, kteří po penaltě snížili na 2:1, avšak v 85. minutě využil přihrávku za obranu rychlonohý Řehák a dal pojistku na 3:1.

Branky: Řehák J. 2, Machač O. – Lukšík, Svoboda. Rozhodčí: Střelec, Krajča Matěj, Paníček, 550 diváků. Návojná: Šenkeřík – Pavlík, Bělaška, Šánek P., Talčík – Ptáček, Řehák P., Macháč, Vaněk – Naňák, Řehák J. Střídali: Šánek J, Šenkeřík A., Šánek A., Pavlík M.

SLOPNÉ – LÍPA 7:2 (3:0)

Až překvapivě jednoduchou výhru si připsali fotbalisté Slopného. V prvních patnácti minutách byl sice zápas vyrovnaný, ale pak už bylo na trávníku jen jedno mužstvo. Skvělou formu potvrdil útočník Šůstek, který v prvním poločase zkompletoval hattrick. Hosté hrozili jen z rychlých brejků a standardních situací. Kromě Šůstka, který dal nakonec čtyři branky, se vyznamenal i gólman Petráš. Ten v samotném závěru lapil penaltu. „Nečekali jsme, že dáme tolik branek. Mysleli jsme, že to bude těžší utkání. I když výsledek vypadá jednoznačně, hosté hráli sympaticky," hodnotil zápas vedoucí mužstva domácích Ondřej Kozubík.

Branky: Šůstek 4, Žáček 2, Kozubík T. – Simerský, Víšek. Rozhodčí: Měřička, Pospíšil, 120 diváků. Slopné: Petráš – Jar. Chlud, Kozubík T., Pařízek Lad., Pařízek Luk, Pochylý, Žáček, Bartoš, Bruník – Šůstek, Kozubík p. Střídaní: Švach.

1. Nevšová 12 10 0 0 2 35:13 30
2. Bylnice 12 8 1 2 2 41:12 27
3. Dolní Lhota 12 8 1 2 2 40:19 27
4. Návojná 12 8 1 1 3 44:20 26
5. Ludkovice 12 7 1 3 2 22:12 25
6. Březnice 12 7 1 1 4 30:24 23
7. Vysoké Pole 12 4 2 6 2 27:23 20
8. Mladcová B 12 4 3 3 5 24:33 18
9. Slopné 12 4 0 1 7 29:38 13
10. Ned. Lhota 12 3 0 1 8 14:31 10
11. Újezd 12 2 2 2 8 10:35 10
12. Jasenná 12 2 0 3 7 23:28 9
13. Lípa 12 2 1 1 9 16:34 8
14. Bratřejov 12 1 1 2 9 20:53 6

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

Rozhovor čtěte v dnešním tištěném vydání na straně 17