„Jako Slovan prahneme po trofeji, každý úspěch na úvod sezony pomůže,“ přiznal trenér Fastavu Zlín Bohumil Páník, který stejně tak duel nepřeceňuje. „Oba celky jej odehrají na úvod přípravy, navíc zejména v našem případě nekompletní. Hrát se v původním termínu týden před startem ligy, bylo by jistě vyprodáno. Lidé by byli zvědaví na posily, byli by nažhavení. Ale třeba překvapí,“ je optimista 60letý vyhlášený stratég ve službách Zlína.

Pavel Hoftych. Ilustrační foto.
Lidi, bavte se! vzkazuje Pavel Hoftych

I přes kvapíkové tempo a neoblomnost Slovanu Bratislava, který trvá na tom, aby utkání odehráli jen řádně zaregistrování hráči obou týmů, se Zlínu na poslední chvíli zřejmě podaří papírově dotáhnout příchody Džafiče s Bartošákem. „K dispozici tak budu mít třináct čtrnáct kvalitních fotbalistů,“ uklidňuje fandy Páník, který ale přípravě na prestižní duel věnoval pouze včerejší den. „Jsme v hrubé přípravě na náročnou sezonu. Ovšem ve čtvrtek nechyběla taktická příprava a video. Otázkou ale je, v jaké sestavě skutečně soupeř přijede,“ krčí smířlivě rameny hlavní trenér Fastavu, jenž čerpal i z prvního přípravného zápasu Slovanu s Komárnem (3:3).

Tomáš Janíček
Fastav chce hned na úvod prestižní trofej

I proto nedokáže říci, kdo bude favoritem duelu. „Naposledy jsme s nimi hráli před půldruhým rokem a od té doby už uplynulo hodně vody. Každopádně nás čeká jeden ze dvou nejlepších celků slovenské ligy, jediný konkurenceschopný mistrovské Žilině. Rozhodně se dá srovnat s celky, které nás čekají v evropských pohárech,“ pokyvuje kouč ševců.

Slovan vede zahraniční trenér Ivan Vukomanovič. „Má zajímavé prvky ve hře, ale z taktických důvodů nechci přes média jejich hru a hráče rozebírat,“ omluvil se Bohumil Páník, jenž tak potvrdil, že pro zisk páteční trofeje udělá maximum.

Jakub Mareš (vlevo). Ilustrační foto.
Posila Slovanu Mareš si odbude premiéru doma před rodinou