Zároveň budou chtít vyvrátit mýty, že dvakrát po sobě se doma nevyhrává. „Někdy se to povede a já myslím, že to bude tento případ. Víra hory přenáší a ta víra v nás je," usmál se trenér Fastavu Bohumil Páník.

V cestě mu a jeho svěřencům stojí čtrnáctinásobný mistr československé ligy a trojnásobný vítěz samostatné české soutěže. Trofeje však nyní patří minulosti, v posledních šesti letech sešívaní skončili nejlépe dvakrát sedmí a stejnou příčku díky osmi bodům zaujímají zatím i letos. Přesto ve Zlíně stále vnímají utkání jako sváteční. „Už když jsem byl malý, tak se národ v první řadě dělil na slávisty a na sparťany, pak byli ostatní. A je to pořád zakotvené. Věřím, že bude náš stadion plný, lidé vytvoří krásnou kulisu, která hráče i diváky obohatí a že zažijeme oslavu fotbalu," těší se 58letý kouč.

Přitom současnou Slavii pod vedením Dušana Uhrina mladšího rozhodně nepodceňuje. „Jsou velmi nebezpeční při standardkách, mají výjimečné hlavičkáře, kteří jsou schopní dohrávat situace do gólu. Je to prvořadá věc, v níž musíme soupeře eliminovat a být agresivní a odolní. Věřím, že v poli se Slavii dokážeme herně vyrovnat," uvedl Páník.

Pozornost pak budí zvláště 29letý útočník Milan Škoda, který loni nasázel 19 branek, letos jich má na kontě už šest a navíc dvěma zásahy otočil kvalifikační duel reprezentace proti Kazachstánu. „Je to jeden z mála hráčů v české lize, který dokáže dávat standardně góly. Typologicky je to klasický houževnatý, vysoký, šlachovitý hráč bez nadváhy a s dlouhým krokem, takže je komplexně nebezpečný. Já však věřím, že jej dokážeme eliminovat stejně jako brněnského Řezníčka," poznamenal Páník.

V boji o navýšení dosavadního zisku 12 bodů a domácí výhry počtvrté v řadě se musí obejít bez záložníka Štěpána Koreše, který nemůže nastoupit dle dohody klubů, a trable s nataženým svalem provázejí i beka Róberta Matějova. Naopak do sestavy se může po kartách vrátit Tomáš Janíček. „Uvidíme, zda Matějov bude moct. Ale máme nalevo připravené náhrady," řekl Páník.

Výkop: sobota 19. září, 17.00.

Rozhodčí: Jílek – Nádvorník, Vysloužil.

Ligová bilance: 20 1–2–17 9:44.

Poslední zápas: 0:1 (sezona 2008/09).