„My jsme ale spokojení. Naše cíle pro jaro jsou hrát klidný střed tabulky do šestého místa. Víc nepotřebujeme. Netlačíme na pilu. Kdybychom chtěli, mohli jsme postoupit," myslí si kouč rezervy Miroslav Vaněk.

Místo jeho týmu ale šly do krajského přeboru Vizovice a Fryšták až z osmého místa.

„Chtěli jsme v soutěži zvítězit. Všechno nám hrálo do karet. Ale v Brumově je priorita áčko. My jsme až druzí. Po jarním vítězství nám všichni říkali, ať postoupíme. Ale odmítli jsme to. Není to tak jednoduché. Vzaly to Vizovice s Fryštákem a dívejte se, kde jsou," poukazuje Vaněk na záchranářské starosti obou nováčků.

Ovšem ani jeho družina rozhodně nezářila. Ve 13 podzimních zápasech nastřílela jen 15 branek. Společně s Valašskými Klobouky nejméně ze všech. Jenže dostat míč do jejich sítě vyžadovalo také kus umění. Brumov totiž dostal jen 16 gólů, o dva méně inkasoval už jen rival z Podkopné Lhoty.

„To už něco znamená. Dopředu nejsme nic moc, ale dozadu jsme výborní," mnul si ruce zkušený a svérázný kouNejvíce jej naštvala domácí porážka 1:2 s Podkopnou Lhotou.

„Vedli jsme, bili jsme jich jak žito a stejně jsme prohráli. Po stejném průběhu jsme prohráli i předloni. S nimi snad doma nemůžeme vyhrát. Šli jsme sami na branku, nedali jsme a v poslední minutě rozhodli," štve ještě dnes Vaňka.

Naopak jej velmi potěšila bezbranková remíza s podzimním králem ze Vsetína. „Je to favorit soutěže. Ale napište tam, že Vsetín je ostuda, protože hraje I. A třídu. Měli jsme s nimi ale vyhrát, protože jsme byli jasně lepší," tvrdí Vaněk, který během zimy příliš změn v kádru neočekává.

„Po zimě nikdy nevíte, jak na tom bude áčko. A právě od něj se to v rezervách odvíjí," vysvětluje Vaněk.