Nakonec mu ale vše zhatil natažený úpon stehna, kde mu vznikl hematom. Hladový prvoligový nováček však nelenil a pořídil si jiného útočníka, ze Sigmy Olomouc Radima Nepožitka.

Naráz se stal nepotřebným a z předběžné ústní dohody v pátek ochotně Znojmo vycouvalo. A teď hledá novou motivaci pro druhou ligu. „Bude slabší, protože jsem byl blízko podpisu. Byl jsem z toho hodně smutný," přiznal 24letý Poznar, který v uplynulém ročníku vstřelil pět branek.

Znojmo vám ihned po zranění neřeklo, že s vámi už nepočítá?

Byli shovívaví a chtěli, abych i přes zranění pokračoval. Tvrdili, že o mě mají zájem a měl jsem už podepsat smlouvu. Bohužel se to ale natahovalo a vše si rozmysleli. Možná i proto, že za mě museli platit Zlínu odstupné, takže si to na poslední chvíli rozmysleli.

Na prvoligové angažmá jste se hodně těšil. Mrzí vás to hodně?

Když jsem viděl soupeře, kteří proti nám budou hrát, byla to skvělá motivace. Hnalo mě to kupředu v tréninku. Chtěl jsem se co nejrychleji vrátit, ale zase jsem nechtěl nic uspěchat, aby se mi zranění nenatahovalo, a na podzim nezjistil, že jsem ztratil půlrok. Nechtěl jsem zbytečně riskovat, ale Znojmo bohužel nepočkalo. Ve Zlíně budu hrát jen druhou ligu, takže i motivace bude slabší. Fotbal ale hraju proto, že ho mám rád.

Bude to ale na druhou ligu stačit? Nehlodá vám v hlavě, že jste ztratil ideální možnost proniknout do nejvyšší soutěže?

Byl jsem z konce ve Znojmě dost smutný, protože to bylo nečekané a byl jsem hodně blízko podpisu smlouvy. Teď už jsem se ale oklepal a už myslím jen na návrat na hřiště. Jestli to bude v barvách Zlína, se musí vyřešit. Nevím, do jaké míry se mnou počítají. Nechtěl bych plnit roli náhradníka.

Máte jiné nabídky?

Se dvěma kluby z první i druhé ligy jsem mluvil. Měli by o mě zájem, ale jsem nyní zraněný a samozřejmě tento fakt je odrazuje. Neřeším nic jiného, než se uzdravit. Nastoupím do přípravy ve Zlíně.

Na jak dlouho rekonvalescenci vidíte?

Jak jde vidět, tohle zranění není hned vyléčené. Zářným příkladem je sparťan Vidlička, který už nehraje tři týdny. Stejné zranění měl i Krejčí. Zotavování je delší, aby se zranění neobnovilo. Byl jsem ale v pátek u doktora a řekl mi, že týden mám běhat, jezdit na kole, a poté se už můžu vrátit do plného tréninku.

Trenér Znojma Leoš Kalvoda se vyjádřil v tom smyslu, že od vás čekal víc. Mluvili jste o tom spolu?

Ano, až ke konci. Říkal něco v tom smyslu, že mu nepřipadám na to, že bych se o to chtěl víc porvat. Chtěl, abych nastoupil k poslednímu přípravnému utkání, jenže jsem to zásadně odmítl. Nechtěl jsem riskovat. Bylo to pro něj rozhodující a udělal radikální řez a poslal mě zpátky do Zlína. Nicméně slova o tom, že čekal víc, nejsou ke mně, jako spíš plzeňskému Malakjanovi. První zápas se mi povedl, ve druhém zápase jsem se zranil. Chtěli jednání natahovat a vidět moc hráčů, že to bylo kontraproduktivní.

Po návratu Davida Hubáčka se stejně jako v minulých letech potichu mluví o postupu. Je to v silách současného týmu?

Těžko předvídat. Mančaft, který momentálně ve Zlíně je, musí jít postupnými kroky. Druhá liga je vyrovnaná a vyhrát může každý. Když si vezmete jen v minulém ročníku Znojmo, dobře začali a vezli se na vítězné vlně. Budeme mít nevýhodu v tom, že tam bude dost ambiciózních mančaftů se tlačit nahoru. Bude to dost těžké.