A ten jim ukázal či potvrdil, jak je fotbal najednou jiný.

„Míč hráče neposlouchal poté, co byli zvyklí na umělou trávu. Po přechodu na těžký terén se podmínky změní a hráč se musí přizpůsobit. Ubyde fotbalové krásy a záleží na kondici, bojovnosti, kreativnosti," uvedl trenér Zlína Bohumil Páník.

„Někteří hráči měli s terénem větší problémy, někteří menší. Vadilo nám to hlavně v koncovce. Máme teď týden na to, abychom si na přírodní terén navykli a na Žižkově byli připravení," pokračoval 58letý kouč.

Ševci v posledním přátelském utkání bojovali nejen s terénem, ale také s velmi odolným soupeřem, kterého nedostali pod trvalejší tlak. Přesto góly nastřílet mohli, avšak Bartolomeu a Kopečný se sami před brankářem neprosadili, podařilo se to jen kapitánu Železníkovi ve druhém poločase. Dvanáct minut před koncem ovšem hosté vyrovnali, a tak se zrodil výsledkový smír. 

ZLÍN – PROSTĚJOV 1:1 (0:0)

Branky: Železník – Zavadil. Rozhodčí: Konečný – Koláček, Manďák.

Zlín: Dostál – Pazdera, Hubáček (69. Malý), Hájek, Benčík – Kopečný (46. Matějov), Holík (62. Motal), Živulič, Bartolomeu (69. Kopečný) – Poznar (62. Kraut), Železník. Trenér: Bohumil Páník.