„Před sezonou by nás ani nenapadlo, že bychom v této fázi mohli být první. Je to pro nás pohádka. Doufám, že bude trvat co nejdéle," přeje si osmadvacetiletý bek, aby se mužstvo vyhnulo všem ledovcům.

Ze všech stran se na vás pějí ódy. Užíváte si to?

Ano, je příjemné poslouchat pochvaly. Je to odměna pro celý klub za tvrdou práci, kterou vykonává dennodenně. Sledujeme každou zprávu, ale už si i raději říkáme, že to přestaneme číst, aby nám „sláva" nestoupla do hlavy. (úsměv)

Která z pochval vás nejvíce těší?

Máme radost, že jde vidět a je oceněna naše týmovost.

Překvapili jste výkony v sezoně sami sebe?

Výkonnostně jsme si nevedli zle ani na jaře, tam jsme jen nedosahovali dobrých výsledků. Teď máme i je, takže nás všichni lépe hodnotí.

Jste po výborných výkonech přesvědčení v hlavách, že můžete vydržet na pohárových příčkách?

Ukázali jsme, že na to máme. S papírově silnějšími týmy jsme zápasy zvládli lépe než minulou sezonu, takže v tom je vidět pokrok. Teď už záleží jen na nás, jak se postavíme k další práci. Abychom se navrchu udrželi, nesmíme polevit, ale naopak ještě víc makat na trénincích.

Soupeři teď budou dávat veškeré úsilí do toho, aby vás porazili. Jste na to připravení?

Počítáme s tím. Každý bude chtít dokázat, že Zlín nepatří na čelo a o to víc se na nás připraví. Bude to čím dál těžší, proto musíme pořád makat a věřit si. To je základ pro to, aby pokračovaly naše úspěchy.

Lichotí vám, že se pro protivníky stáváte velkou výzvou?

Pro většinu z nás je tato situace nová a je to příjemné.

Zítra vás čeká zápas na stadionu Mladé Boleslavi s Hradcem Králové. Vybičujete se ke stejnému výkonu jako se Spartou před vyprodaným hledištěm?

Je to utkání jako každé jiné a navíc opět před televizními kamerami (duel vysílá O2 TV Sport – pozn. red.). Takže už jen to každému z nás zvyšuje motivaci. Chceme potvrdit dobré výsledky, určitě budeme hrát na vítězství.

Na co si budete muset dát největší pozor u Hradce?

Na hrotu je robustní Žondra, který nám dělal problémy už ve druhé lize. Budou na něj létat dlouhé balony, které bude sklepávat. A k tomu má Hradec rychlé krajní hráče.