Šestadvacetiletý záložník má ševcům pomoct v úsilí navázat na podzimní výsledky. Ti nynější přestávku tráví na čtvrtém místě.

„Naskytla se nám příležitost, které se nechceme vzdát. Rozhodnutím o Vukadinovičovi vysíláme i směrem k našim hráčům signál, že boj o poháry myslíme vážně," podotkl 60letý boss.

Od konečného stanoviska jej neodradila ani skutečnost, že srbská rychlonožka si přestup přála. Bude koncentrovaná na práci na Letné?

„Vuky nemá žádný důvod pro to, aby neodváděl své nejlepší výkony. To by byl sám proti sobě," uvedl Červenka. „Minulý týden jsem mu vysvětloval, že by u nás měl zůstat. Zdá se mi, že se jeho postoj měnil. Bude rád, že setrvá," dodal.

ŠVENGER ZŮSTANE

Tím, že rodák z Bělehradu zůstává, potká se v Baťově městě s novou posilou. Dorazil francouzský útočník Jean-David Beauguel, se kterým klubové vedení hodlá uzavřít minimálně dvouletou smlouvu. V kariéře rodáka ze Štrasburku je to pozoruhodný vývoj, neboť v Česku po trápení v Dukle už nechtěl působit.

„Myslím, že jsme mu nabídli zajímavou smlouvu a i pro nás je jeho příchod zajímavý," prohodil zlínský šéf.

Vedle toho by měl soupisku Fastavu rozšířit brankář Milan Švenger, který s mužstvem už týden trénuje. Před něj bude postavena smlouva kratšího trvání než v případě Beauguela.

„Bereme jej jako rovnocenného gólmana ke Standovi Dostálovi," doplnil Zdeněk Červenka.

Naopak se na Letné neobjeví odchovanec Lukáš Železník, jehož byla Slavia ochotná uvolnit na hostování i po ztroskotaných jednáních o Vukadinovičovi. Šestadvacetiletý útočník nakonec míří do jiného, zatím nejmenovaného klu­bu.

V tuto chvíli to zároveň vypadá, že jsou u konce veškerá přestupová škatulata kolem zlínského kádru. Po jiném útočníkovi už vedení klubu neplánuje sáhnout.

„Nepředpokládáme, že by ještě někdo přišel. Ale nikdy neříkej nikdy," usmál se známý podnikatel.

Čtěte také: Rozhodnutí musím v sobě vstřebat, hlesl zklamaný Vukadinovič