Loni kouč Páník vybral k Tomáši Poznarovi senegalského šikulu Dameho Diopa, který je po odchodu prvně jmenovaného útočnou jedničkou ševců. Nicméně také Fantiš se často dostal na hřiště.

Pokud obdrží příležitost i letos na jaře, bude se chtít revanšovat za trpělivost zlínského trenéra. Ten jej totiž podržel už při dvou dlouhých zraněních.

„Mám motivaci. Hlavně musím být zdravý. Budu makat a doufám, že i štěstíčko mi bude přát. V přípravě jsem měl slibné šance, ale nespadlo mi to tam. Hlavu však neztrácím,“ podotkl Fantiš.

Na kouče Páníka se snažil zapůsobit v sobotní generálce na ligu. První muž zlínské lavičky jej poslal na hřiště Dunajské Stredy na druhý poločas místo Beauguela a byl to právě obdivovatel Cristiana Ronalda, který dvakrát mohl zlomit nerozhodný stav 0:0.

„Nejdřív jsem po přihrávce Bárta (Robert Bartolomeu) dobře trefil balon levačkou, ale gólman střelu chytil. A pak jsem se ocitl před brankářem, jenže byl jsem moc blízko, neměl jsem možnost jej přelobovat. Jen jsem nastřeloval míč, jestli se třeba šťastně neodrazí,“ popsal.

Víc příležitostí skórovat v přípravě mít nebude, protože dalším zápasem ševců už bude ligové utkání. Přesně za týden zahájí pouť jarní ligou v Liberci a Antonín Fantiš se toho nemůže dočkat.

„Štve mě, že hrajeme až v pondělí. Nejraději bych začal hned v pátek, popřípadě v sobotu. Moc se těším,“ přiznal.

Jistě cítíte velký elán. Dodává mu jej i to, že zimní období absolvoval bez zdravotních komplikací.

„Musím to zaklepat, všechno je v pohodě. Měl jsem jen na sedm dnů problémy se zády, jak jsem se blbě pohnul na umělce,“ upřesnil Fantiš.