Vedení pátého celku uplynulého ročníku totiž během krátké letní přestávky nezahálelo a úspěšně lovilo v přestupových vodách. Kádr posílili bývalí zkušení divizní fotbalisté Polášek (Topolná) a Kraváček (Vikt. Otrokovice) a ze Štípy přišel gólman Navrátil. „Kádr z minulé sezony ještě doplnil ze Slopného Kolařík," upřesnil předseda sehradické kopané Petr Žáček, který i přesto roli jasného favorita odmítá. „Před jarní částí jsme si věřili a jak to dopadlo. Tentokrát zůstáváme při zemi, přičemž samozřejmě budeme chtít útočit na čelo. Případnému postupu se nebráníme. Na něj ale bude myslet minimálně dalších pět týmů včetně nováčka z Nevšové," odhaduje.

Kádr se podařilo udržet také Veselé, která v uplynulém roce jako jediná dýchala na paty úspěšným Jaroslavicím. „Pouze útočník Bořucký se rozhodl na rok odpočinout si od kopané. Kádr jsme pak doplnili brankářem Červenkou, který se vrátil z Příluků a z dorostu talentovaných záložníkem Žaludkem," hlásí nejzásadnější změny předseda Tomáš Gajdošík, který převzal tým po Romanu Polákovi. „O našich ambicích napoví úvodní čtyři kola, kdy se utkáme s rivaly v boji o přední příčky. Pokud by se nám podařila soutěž vyhrát, postupu bychom se nebránili," potvrdil Gajdošík, který ví, že stejné myšlenky napadají i celky v Tlumačově, Bratřejově, ale i Napajedlech. Rezerva divizního celku je totiž celky okresního přeboru stejně jako Nevšová s kanonýrem Tomšů považována za černého koně soutěže.

Ve III. třídě by mohly patřit k horkým favoritům například Paseky, které vyměnily „zlínskou" skupinu A za béčko na Valašsku. „Konkrétní cíle si nedáváme, poněvadž mužstvo se tvoří za pochodu," tvrdí hlavní trenér Michal Hlavňovský.

Možná i proto klub zmítaný dluhy zvolil jinou postupovou cestu a rozhodl se přeřadit do vzdálenější skupiny. Tento krok vypadá přinejmenším zvláštně, jelikož nepojedou například do necelé tři kilometry vzdálené Mladcové. Zato klub ze druhé nejnižší soutěže na Zlínsku pocestuje třeba do 52 kilometrů vzdálené Nedašovy Lhoty.

„Přišla nám nabídka z OFS, zda by pro nás tahle alternativa byla schůdná. Po konzultaci s vedením jsme se rozhodli, že si ji po letech vyzkoušíme," vysvětluje trenér Pasek Michal Hlavňovský.

„Je to samozřejmě finančně nákladnější, ale nabídka nám přišla s tím, že nám část nákladů bude OFS Zlín proplácet a nějak se na cestovném podílet," tvrdí Hlavňovský.

Sebevědomím neplýtvají v áčku například ani Halenkovice. „Kdyby se podařilo vyhrát, budeme rádi, ale buďme skromní. Postupovat nechceme, jelikož je to pro nás ideální soutěž," tvrdí jednatel Jindřich Kašpar. „My chceme minimálně potvrdit jako loňský nováček třetí místo. Ale v tuto chvíli postupovat nechceme, jelikož přebudováváme mužstvo," hlásí také sekretář Poteče Zdeněk Tavrůžek. „Ani my nemáme postupové ambice. Chceme hrát dobrý fotbal a bavit diváky," tvrdí šéf Hvozdné Jan Hrazdíra.