Bez zisku jediného bodu je zatím šest mančaftů. V áčku Březůvky, Žlutava a Hvozdná, ve skupině B pak trio rezervy Luhačovic, Sehradic a Příluk.

SKUPINA A

BŘEZŮVKY – FRYŠTÁK B 0:2 (0:1)

Béčko Fryštáku mělo po nevydařeném startu minulý týden co napravovat. Zápas se mu ale vydařil. Proti velmi běhavému soupeři předvedli poctivý bojovný výkon s dobrou obranou i přesným zakončením v útoku. Do kabin se šlo za stavu 0:1, o něhož se postaral M. Holomek. Po změně stran se nechal zbytečně za řeči vyloučit Lošťák. Při hře v deseti se podařilo fryštáckým hráčům nejen výsledek udržet, ale po brance Velikovského se nakonec radovali z dvoubrankového vítězství.

Branky: Velikovský, Holomek. Fryšták B: Sychra – Dobiáš, Adamík, Rudolf, Večeřa, M. Holomek, Gajdůšek, Lošťák, Velikovský, Ševčík, Doležel. Střídali R. Holomek, Bednařík, Rudecký, Rozum.

TEČOVICE B – HALENKOVICE 3:3 (3:2)

První šance se naskytla hostům po hrubce Křena, když jeho nahrávku hosté vystihli a před Stuchlíkem musel zachraňovat Čeleďa. Pak však hosté neuvěřitelně lehce dovolili domácím během čtvrthodiny třikrát skórovat. Nejprve v 5. minutě Martinem Poulíčkem, v 11. minutě se prosadil Piňos a v 18. minutě i Středulínský. Snadno získaný náskok domácí ukolébal, Halenkovičtí však zvýšili pohyb a zle zatápěli Tečovické obraně. Ve 28. minutě se po Hanáčkově uvolnění nemýlil Stuchlík a snížil na 3:1. Pak Stuchlík připravil šanci Tomáši Režnému, který však mířil jen do tyče Kristkovy branky, a odražený míč poslal Martin Kníchal na břevno. Vzápětí znovu dobře kombinovali před pokutovým územím domácích, kteří nebyli schopni odkopnout, a výsledkem byla podařená trefa Davida Marholta, který snížil na 2:3. Po přestávce z první vážné akce hosté vyrovnali Tomášem Režným na 3:3 a byli aktivnějším týmem. Domácí s vypětím všech sil a někdy i se štěstím odvraceli tlak hostí. Aktivně hrál Kašpar s Kníchalem a Režný, ale střelecky se již nedokázali prosadit. Domácí dokázali vyrovnat hru až po čtvrthodinovém tlaku hostí, ale Ševčík po uvolnění od Romana Kristka trefil pouze nohy padajícího Vykoukala, pak sám připravil vyloženou pozici Obdržálkovi, ale ten z malého vápna minul branku. Hosté zahrozili střelou Vlachynského ze střední vzdálenosti, ta však jen olízla tyč domácí klece. V závěru se v 86. minutě už v pokutovém území uvolnil Martin Poulíček, byl podle tečovických jasně zezadu podtržen, ale píšťalka hlavního arbitra zůstala němá. A tak si soupeři rozdělili za remízu každý po bodu.

Branky: Poulíček, Piňos, Středulínský J. – Stuchlík, Marholt, Režný. Rozhodčí: Mikeska – Horáček (laik domácí), Horka (laik hosté), 55 diváků. Tečovice B: Kristek Stanislav – Křen – Koplík, Středulinský Jiří, Hořčica (60. Soják Lukáš) – Závoda (45. Kristek Roman), Čeleďa (68. Družbík), Ševčík, Piňos (82. Řiháček Jaromír) – Obdržálek, Poulíček Martin. Trenér: Středulinský Radek, ved.m. Kozel Libor. Halenkovice: Vykoukal – Vlachynský, Marholt David, Režný Tomáš, Sudolský – Kulenda, Hanáček, Stuchlík, Kníchal, Kašpar Jaroslav, Abrahám. Střídali: Marholt Pavel, Kašpar Pavel, Janík, Režný Martin. Trenér: Krátký. Ved. mužstva: Kníchal Josef.

VŠEMINA – ŠTÍPA 1:1 (1:1)

Domácí nenastoupili na rozdíl od prvního zápasu v nejsilnější sestavě, a tak se hostující Štípě, která chtěla odčinit vysokou domácí porážku z prvního kola, otvírala okýnka především z druhé vlny. Naopak výborně se prezentoval na pozici stopera Jiří Herodes. Hosté v průběhu prvního poločasu měli několik vyložených příležitostí, dvě z nich skončily na břevně, ostatní polapil domácí brankář Zerzan, nebo hráči Štípy nemířili přesně. Ujala se jediná střela, když záloha Všeminy ztratila míč a hosté ukázkově přesnou kombinaci zakončili gólově ve 25. minutě Romanem Holíkem. Na druhé straně se několika příležitostmi prezentoval především Lukáš Polách. Jednu z nich rovněž využil, když v úniku přehodil hostujícího gólmana a ve 37. minutě srovnal. Ve druhé půli měli hosté opět více příležitostí. Domácí mohou za zneškodněné šance děkovat především Zerzanovi. Všemina navíc dohrávala posledních pět minut v deseti, protože se bolestivě zranil hrající trenér Adam Vala a lavička náhradníků již zela prázdnotou. Proto jsou s dělbou bodů daleko spokojenější domácí.

Branky: Polách L. – Holík Roman. Všemina: Zerzan – Herodes, Rathúský, Vala, Železník – Kvasnica (Holík), Karlík st., Polách J., Karlík ml. (Martinů) – Kovařík M., Polách L.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Žlutava – Březová 0:3 Bednařík, Pagáč, Stuchlík, Komárov – Kostelec 4:2 Beran M. 2, Kurzer, Turoň – Bačák, Duda, Hvozdná – Mysločovice 1:3 Juřík P. – Petlach, Karmazin, Vicher, Pohořelice – Paseky 1:5 Švejčara L. – Novotný, Machů, Štěpánek, Pagáč, Vicherek.

1. Paseky 2 2 0 0 9:3 6
2. Komárov 2 2 0 0 9:6 6
3. Tečovice B 2 1 1 0 9:4 4
4. Halenkovice 2 1 1 0 7:3 4
5. Všemina 2 1 1 0 4:1 4
6. Mysločovice 2 1 0 1 7:6 3
7. Kostelec 2 1 0 1 5:5 3
8. Fryšták B 2 1 0 1 4:4 3
9. Březová 2 1 0 1 3:3 3
10. Pohořelice 2 1 0 1 5:6 3
11. Štípa 2 0 1 1 2:7 1
12. Březůvky 2 0 0 2 1:5 0
13. Žlutava 2 0 0 2 1:7 0
14. Hvozdná 2 0 0 2 1:7 0

SKUPINA B

BISKUPICE – SEHRADICE B 5:1 (1:1)

Oba manšafty hned od začátku neváhaly bojovat, zkoušely se dostat do šancí. Ale až po krásné střele Krajči do břevna a do sítě byl první gól na světě. Před poločasovým hvizdem byla ještě pískána penalta, kterou sehradický Horáček vyrovnal na 1:1. Po přestávce se už biskupský Tatran rozjel naplno a dobýval branku soupeře. Na Sehradicích byla vidět nervozita a úbytek sil. Toho Biskupice využily a nasázely soupeři další čtyři branky, které vstřelili Novosad, Krajča, Porubský a Kašpárek. Minutu před závěrečným hvizdem neproměnili ještě domácí penaltu, ale i tak bylo rozhodnuto.

Branky: Krajča 2, Novosad, Porubský, Kašpárek – Horáček. Rozhodčí: Biskupice: Gajdůšek J. – Novosad M., Kašpárek J., Talaš P., Krajča P., Vaculík J., Maršovský L., Vojáček M., Porubský M., Michálek M., Vaškůj J., Dobiáš J., Vašina J., Tomala J.

NEDAŠOVA LHOTA – MIROŠOV 2:3 (1:3)

Nedašova Lhota se sice dostala do vedení, ovšem ještě do přestávky mirošovský Petr Svoboda čistým hattrickem během čtvrt hodiny výsledek otočil. Nedašova Lhota pak už stačila jen snížit.

Branky: Struhař, Pagáč J. – Svoboda 3.

ROKYTNICE – LUHAČOVICE B 3:1 (2:1)

Kdo nepřišel na čas, přišel o první branku. Hosté se po hezké kombinační akci hned ve 2. minutě ujali Zezulkou vedení. Luhačovice v úvodu utkání zle zatápěli rokytnické obraně. S přibývajícími minutami ovšem domácí fotbalisté dostali hosty pod tlak, a přinutili je tak chybovat. Nejdříve Martin Goňa z přímého kopu a o chvíli později Otava z penalty otočili výsledek. Ve druhém poločase potom střelecky disponovaný Zdeněk Otava, nová posila Rokytnice, upravil skóre po individuální akci na konečných 3:1. Domácí do konce utkání ještě neproměnili řadu vyložených šancí, ale i hosté nebezpečně zahrozili. Body zůstaly zaslouženě v Rokytnici.

Branky: Otava 2, Goňa M. – Zezulka. Rozhodčí: Ivo Uhlár. Rokytnice: Baklík – Goňa T., Vaněk, Eliáš J., Both, Goňa M., Hamalčík P., Eliáš M., Šuráň, Otava, Plášek. Střídali: Hamalčík K., Daniel. Luhačovice B: Buberník A. – Hubáček, Buberník P., Červenka, Kunc, Zezulka, Slezák, Netík, Michna, Křenek, Jančář.

RUDIMOV – POTEČ 2:2 (2:1)

Od první minuty se hrál bojovný fotbal se šancemi na obou stranách. Do vedení se v 15 minutě dostala Poteč zásluhou Fojtíka, který zakončil individuální akci. Ihned v 16. minutě domácí vyrovnali na 1:1 Puchýšem, který potrestal nedůraznost hostující obrany. Ve 35. minutě zápasu se domácí zaslouženě dostali do vedení, kdy individuální akci zakončil ranou k tyči Sokolovič – 2:1. Do poločasu měli domácí ještě dvě obrovské šance, kdy z hranice pokutového území nastřelili pouze brankovou konstrukci a zakončený rohový kop, který odvracel na brankové čáře potečský Juřica. V druhém poločase hostující Poteč již na hřišti dominovala, domácí na vyprahlém hřišti a za podpory svého bouřlivého fanklubu odvraceli jeden útok za druhým. O vyrovnání se postaral až v 85. minutě střídající Novosad, jehož střelu z 25 metrů obránce nešťastně tečoval, a stanovil tak konečný stav na 2:2.

Branky: Pukýš, Sokolovič – Fojtík T., Novosad. Rozhodčí: Poteč: Kolařík – Tvarůžek, Juřica, Mana J. (46. Masař V.), Mana F., Chovanec (70. Masař R.), Bartoš, Faldík, Fojtík, Slovák (80. Novosad), Su­kup.

SLOPNÉ – JASENNÁ 2:2 (2:1)

Do první šance se dostal jasenský A. Smilek, který po centru M. Nikoléna hlavičkoval těsně nad branku. Domácí zahrozili Žáčkem, který zakončoval v dobré pozici mimo tři tyče. Jasenná svého soupeře přehrávala, ale příležitosti M. Nikoléna ani A. Smilka gólem neskončily. V rozmezí 25.– 29.minuty měli hosté dokonce drtivý tlak, ale Slopné i se štěstím odvrátilo všechny závary v šestnáctce. A tak z ničeho nic padl gól na druhé polovině hřiště. Po půlhodině hry se prosadil Žáček a otevřel skóre. Jasenná byla hodně rozhozená a toho využil v 36. minutě Pařízek, který rozradostnil domácí podruhé. Rozhodnout zápas mohl aktivní Žáček, ale v gólové pozici přestřelil branku. Hostům se podařilo utkání zdramatizovat gólem do šatny. Ve 45. minutě zahrával roh L. Smilek, M. Nikolén posunul míč na A. Smilka, který zakončil přesně k tyči – 2:1. Hned ve 48. minutě mohl zvýšit vedení Outrata, jeho střela skončila na břevně. Hra byla kvůli špatnému trávníku hodně nepřesná a další šanci shlédli fanoušci až v 73. minutě, to zase trefil břevno jasenský M. Nikolén. Zaslouženého vyrovnání se dočkali bojující hosté v 82. minutě, když J. Zicha nekompromisně prostřelil gólmana Petráše – 2:2. V poslední minutě mohl strhnout vedení na stranu Slopného Jan Chlud, ale nedosáhl před prázdnou bránou na střílený centr Šenovského. Na straně Jasenné kazí radost ze získaného bodu zranění Přibyly a Jurčáka, kteří utkání nedohráli.

Branky: Žáček, Pařízek – Smilek A., Zicha J. Rozhodčí: Goňa – Kozubík, Studeník, 100 diváků. Slopné: Petráš – Šustek, Outrata, Trunkát, Šenovský, Bartoš, Jan Chlud, Žáček, Pařízek, Jar. Chlud, Kozubík. Jasenná: R. Smilek – Maliňák, Pejter, Přibyla, T. Kovář, T. Nikolén, Jurčák, M. Nikolén, A. Smilek, L. Smilek, J. Zicha. Střídali: T. Zicha, Bajza. Trenér: M. Nikolén. Ved. mužstva: Polách.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Šanov – Příluky B 7:1 Ščuglík P. 2, Peléšek, Kročil M., Stejskal, Krajíček R., Krajíček A. – Hýbl, Štítná n. Vl. B – Vlachovice B 2:2 Pukýš, Fojtík – Horáček, Obadal.

1. Šanov 2 2 0 0 13:2 6
2. Slopné 2 1 1 0 8:3 4
3. Biskupice 2 1 1 0 6:2 4
4. Jasenná 2 1 1 0 5:2 4
5. Vlachovice B 2 1 1 0 6:4 4
6. Rokytnice 2 1 1 0 6:4 4
7. Mirošov 2 1 1 0 4:3 4
8. Nedašova Lhota 2 1 0 1 6:6 3
9. Poteč 2 0 2 0 5:5 2
10. Rudimov 2 0 1 1 2:5 1
11. Štítná n. Vl. B 2 0 1 1 3:8 1
12. Luhačovice B 2 0 0 2 4:7 0
13. Sehradice B 2 0 0 2 3:9 0
14. Příluky B 2 0 0 2 2:13 0

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU

Celý článek jste si mohli přečíst v Regionálním deníku již ve středu 21. srpna