Mírnou výhodou může být pro outsidera fakt, že kouč Fastavu Martin Pulpit chce dát v pohárovém utkání šanci hráčům z širšího kádru.

„Někteří mi můžou ukázat, jestli na to mají. Určitě si zahrají Malcharek, Kurtin nebo Jasenský, možná i gólman Zukowski, ale to musím zkonzultovat s trenérem brankářů," poznamenal Pulpit, jehož tým přešel v úvodním kole přes Tasovice.

Ševci za sebou mají povedené utkání na trávníku nováčka Fotbalové národní ligy z Kolína. Prohrávali, ale nakonec zápas otočili a připsali si do tabulky první tři body.

Pulpit ale i přes vítězství nebyl spokojený a proti Kroměříži očekává lepší herní projev. A především zlepšení koncovky, ve které se Fastav dlouhodobě trápí.

„Musíme se konečně omluvit fotbalovému bohu, jak ke hře přistupujeme. Hrajeme nesoustředěně, lajdácky, někteří se smějí, jiní na to kašlou. Doufám, že naše koncovka už bude lepší. Stále zahazujeme řadu šancí," uvědomuje si zlínský trenér.

Zklamala ho i záloha, která byla málo kreativní. „Naše záložní řada neodvedla dobrou práci. Bylo to špatné. Vůbec se mi nelíbila. Ale to platí pro celý tým. Hráči musí lépe pracovat, takhle to už dál nejde," dodal Pulpit.

I Kroměříž zvládla uplynulé soutěžní kolo. V netradičním pátečním termínu doma porazila těsně 1:0 HFK Olomouc. Na stadion si našlo cestu přes čtyři sta fanoušků.

„Fanoušci si zajdou na fotbal po práci. V sobotu nebo v neděli by třeba už nepřišli, když hrají ostatní týmy z okolí," podotkl kouč Kroměříže Bohumil Páník, který ve středečním utkání čeká ještě lepší kulisu.

Na nedalekého soupeře, který hraje vyšší soutěž, očekává kolem tisíce diváků. „Je to takové menší derby. Fanoušci budou zvědaví, jak si povedeme proti druholigovému týmu," těší se Páník.

Očekává, že hráči se proti favoritovi budou chtít vytáhnout. „Máme mladé mužstvo. Pro některé hráče to bude zápas roku. A možnost se ukázat, aby si třeba zahráli vyšší soutěž, první nebo druhou ligu," vysvětloval Páník.

Zlín praktikuje pod koučem Pulpitem rozestavení na tři útočníky, na což Páník své hráče upozorňoval. „Něco jsme na tréninku nacvičovali, protože Zlín je velmi nebezpečný. Vepředu má vysoké hráče, kteří můžou kdykoliv udeřit," upozornil kroměřížský trenér. ⋌(mar)