FC MAS TÁBORSKO – FC FASTAV ZLÍN 1:1 (1:0)

„Ačkoliv vezeme bod ze hřiště soupeře, s výsledkem nejsem spokojený. Dva body jsme zde ztratili," načal své pozápasové hodnocení hlavní kouč ševců Aleš Křeček.

Zlínští totiž vstoupili do utkání hodně aktivně a v úvodní dvacetiminutovce spálili tři obrovské šance. Ve dvou z nich zvolil zbrklé řešení Železník, jednou se neprosadil Hruška.

„V těchto fázích jsme jednoznačně dominovali a soupeře přehrávali. Chybělo tomu jenom brankové vyjádření," litoval absence typického gólového hráče ve zlínské sestavě Křeček.

A tak z jediné střely na bránu v první půli udeřili zničehonic domácí. Po pěkné akci z pravé strany se prosadil zblízka Ciferský. „Po našem předchozím náporu to mužstvem trochu zatřáslo a do přestávky se hra vyrovnala," líčil zlínský trenér.

Přesto byl poměr střel v úvodním dějství 8:1 pro žlutomodré.

Po změně stran byli dokonce mírně aktivnější Jihočeši, jenomže ševci dokázali zásluhou Hrušky, který z úhlu po předchozí hlavičce Malcharka do tyče prostřelil Fryštáka, vyrovnat. A v závěru se pustili do velkého boje o rozdílovou trefu.

V poslední čtvrthodině domácí zcela odpadli, Zlínští zvýšili obrátky a Táborsko evidentně přehrávali. „Bohužel jsme se z množství centrů a následných závarů nedokázali prosadit. Vzhledem k průběhu zápasu, kdy jsme byli po většinu času lepším týmem, jsme tu měli zvítězit," zopakoval Křeček.

Přesto mužstvo pochválil. „V dosavadním průběhu sezony to byl asi náš nejlepší výkon. Kluci, kteří naskočili do základní sestavy místo obvyklých opor, zahráli velmi dobře a ukázali, že s nimi můžeme počítat i do dalších zápasů," doplnil 40letý kouč.

Příští sobotu hostí ševci na Letné tým Vlašimi.

Branky: 26. Ciferský – 56. Hruška. Rozhodčí: Adam – Pilný, Hock. ŽK: Gallo (Táborsko). Zlín: Kořínek – Jugas, Kroča, Malý, Hájek – Malcharek, Hruška, Dobeš, Červenka – Bartolomeu (56. Ruskovský), Železník. Trenér: Křeček.

Martin Hruška: Mohla by to být vzpruha do druhé půlky podzimu 

 Po dvouzápasové pauze se vrátil do zlínské sestavy Martin Hruška. Ofenzivní záložník ševců potvrdil v Táborsku své střelecké schopnosti a po důrazu v šestnáctce zajistil hostům alespoň remízu. Po své premiérové trefě ve žlutomodrém dresu však doufal v plný bodový zisk. I proto byly jeho pocity po závěrečném hvizdu spíše smíšené.

Mírní zklamání z konečné remízy alespoň premiérový gól v novém působišti?

Z gólu mám samozřejmě radost, ale mnohem spokojenější bych byl, kdyby to byl gól vítězný. Anebo kdybychom si odtud odvezli všechny tři body i bez mého přispění.

Jak byste svou trefu v nepřehledné situaci popsal?

Centr letící na zadní tyč usměrnil Pavel Malcharek do brankové konstrukce. Já jsem šel důrazně do osobního souboje, k odraženému balonu jsem se dostal dřív než domácí obránce a z úhlu jsem propálil mezi nohy i brankáře.

Nakopla vás tato branka po předchozích spálených šancích?

Určitě nám to pomohlo. S přibývajícím časem jsme byli výrazně lepším mužstvem, zatímco domácí hráli v závěru evidentně na bod. Tím, že jej udrželi, v podstatě zvítězili, zatímco my jsme ztratili. I lidé nám po zápase říkali, že lepší mužstvo u nich ještě nehrálo.

Co chybělo k tomu, abyste herní převahu vyjádřili také gólově?

Klid v zakončení. Vše ostatní tam bylo. Tlačili jsme se do koncovky, chodili jsme ve více lidech do vápna, centry létaly z obou stran a v závěru jsme měli navrch i fyzicky. Času nám přitom po vyrovnaní zbývalo ještě dostatek.

Je tedy povzbuzením alespoň předvedený výkon?

I když z výsledku jsme zklamaní, výkon určitě můžeme hodnotit pozitivně. Většina zápasu se odvíjela v naší režii, byli jsme fotbalovější a do druhé půlky podzimu by to měla být vzpruha. Jen už to potřebujeme potvrdit i vítězstvím. Po bodu to přibývá pomalu.