"Je potřeba se vždy podívat také na úroveň soupeře a Dubnica neměla kvalitu jako prvoligová Podbrezová. Hazardovali jsme, přístup hráčů nebyl dobrý. Nejsem spokojený," upřímně přiznal.

Své vyjádření přitom směroval šéf zlínské lavičky především k první půli, do které nastoupila namixovaná sestava. Figurovali v ní fotbalisté, jenž předtím chyběli vinou zranění.

„Bylo znát, že jsou po dlouhé pauze. Chodili pozdě do soubojů, přicházeli o míče. Naše hra ztratila strojovost, kontinuitu, chápavost," všiml si Páník.

Dubnica toho dokázala využít a dvakrát se dostala do vedení. Ševci však odpověděli na trefy a na prahu 60. minuty začali soupeři dávat kapky.

K Železníkovi přibyli do útoku Poznar a Kopečný, čímž vzniklo úderné ofenzivní trio, které svým výkonem značně přispělo k velmi úspěšnému konci.

„Prokázali se jako rozdíloví hráči. Jak do toho šlápli, tak bylo hotovo," potvrdil 58letý trenér a sportovní manažer v jedné osobě.

Navázat na kvalitní poslední půlhodinu ze sobotního utkání budou moct žlutomodří ve středu 18. února, kdy od 15 hodin přivítají na baťovské umělce třetiligovou HFK Olomouc. (jš)

Rozhovor s útočníkem Lukášem Železníkem najdete v pondělním tištěném vydání Zlínského deníku.

ZLÍN – DUBNICA 5:2 (1:1)

Branky: 58. a 80. Železník, 42. Holík, 61. Višněvský, 70. Blanař – 8. Habšuda, 55. Hladký. Rozhodčí: Gloser – Koláček, Houšť.

Zlín: Maťašovský (42. Švec) – Pazdera (46. Blanař), Jurič (46. Malý), Hubáček (46. Hájek), Benčík (46. Salachna) – Višněvský (61. Nehoda), Holík (46. Hlobil), Živulič (46. Koller), Matějov (61. Kopečný) – Kraut (46. Železník), Kurtin (61. Poznar). Trenér: Bohumil Páník.