FC FASTAV ZLÍN – FC GRAFFIN VLAŠIM 2:1 (1:0)

„Za tři body jsme nesmírně rádi. Zatím jich mnoho nemáme a těmito postupnými krůčky se chceme postupně dostávat do herní pohody a v tabulce nahoru," uvedl po utkání zlínský trenér Alois Skácel, jenž mužstvo převzal teprve v pondělí.

„Moc věcí jsme ale neměnili. Zaměřili jsme se především na organizaci hry a sebevědomí hráčů," pokračoval.

Ševci opravdu vlétli do utkání s elánem a soupeře přehrávali, na gólovou akci si však museli počkat až do 36. minutě, kdy Holík netradičně hlavou otevřel skóre.

„Líbilo se mi, s jakou chutí kluci do zápasu vstoupili a prvních 25 minut hráli to, co jsme si předsevzali. Soupeř ale výborně bránil, proto jsme se do vyložených šancí příliš nedostávali," líčil Skácel.

„Střed hřiště jsme dobře zahušťovali, včas jsme přistupovali k hráčům, protože jsme věděli, že tam mají domácí velkou sílu. Až do inkasovaného gólu se nám to dařilo plnit," uvedl vlašimský trenér Michal Horňák.

Po první brance šli ševce herně nahoru a na začátku druhé půle i do dvougólového vedení. To se důrazem na malém vápně prosadil Malcharek. „V přestávce jsme si řekli, že vstoupíme do druhé půle aktivně, ale rychlý gól zhatil naše plány, hráči jakoby si přestali věřit a domácích bylo plné hřiště," uznal Horňák.

Ševci mohli při šancích Polácha a Železníka vedení navýšit, leč v koncovce neuspěli. „Asi by to bylo v závěru klidnější, ale to je fotbal. Pro hráče i diváky to bylo alespoň zajímavé až do konce," předeslal Skácel, že Zlínské zahozené tutovky mrzely.

Krmenčík totiž v 64. minutě hlavou snížil a začalo drama. „Vrátili jsme se sice do zápasu, nicméně náš další tlak už byl hodně křečovitý a výraznější šanci jsme si nevytvořili," posteskl si kouč Středočechů.

„Nám bohužel nevyšla střídání, od čerstvých hráčů bych čekal, že naši hru mnohem víc oživí, nic takového se ale nestalo. Naštěstí vzadu pracovalo celé mužstvo včetně Dostála spolehlivě a výhru uhájilo," oddechl si zlínský lodivod.

Středočeši přijeli na Letnou trochu nečekaně bez Lukáše Křečka, který je údajně zapojen do probíhající kauzy se sázením hráčů.

„Nebyl na dvou trénincích, proto jsme jej nenominovali ani k zápasu. Žádné oficiální stanovisko k tomu nemáme, proto by nebylo korektní, kdybych říkal cokoliv dalšího,"L pokrčil rameny Horňák.

Branky: 35. Holík, 47. Malcharek – 64. Krmenčík

Rozhodčí: Nenadál – Hock, Plesar.

ŽK: Malcharek – Janda, Jeřábek, Krmenčík

Diváci: 1361

Zlín: Dostál – Malý, Kubica, Hubáček, Hájek – Salachna, Polách, Bublák – Železník (60. Bartolomeu), Poznar, Holík (72. Elšík). Trenér: Alois Skácel.

Vlašim: Holý – Sus, Petrů, Kryštůfek, Starý – Janda (46. Borkovec), Jeřábek (86. Kocourek), Vebr, Krmenčík, Putz (72. Ujec) – Krmenčík. Trenér: Michal Horňák.