„Je to nepříjemnost, protože z celé trojice testovaných hráčů jsme měli o Roba asi největší zájem. Nejen kvůli aktuální formě, ale i směrem k další perspektivě," uvedl ředitel zlínského klubu Leoš Gojš.

Zranění kotníku je mrzuté i pro samotného 24letého hráče, který měl na Letné těsně před podpisem smlouvy. Nyní budou obě strany čekat na další vyšetření a lékařské prognózy. O něco lépe se vyvíjí situace pro Martina Hrušku a Pavola Ruskovského. Oba v jarní části působili u našich východních sousedů a na Letné během léta potvrdili předpoklady stát se posilami zlínského klubu.

„S hráči jsme v podstatě domluveni, teď ještě musíme vše doladit s jejich agenty a manažery," prozradil hlavní trenér ševců Aleš Křeček.

Ten ve středu proti Spartaku vyzkoušel také gólmana Pavola Penksu, jenž už předtím s mužstvem dva dny trénoval. „Určitě nemůžeme tvrdit, že by zklamal, v zápase samotném byl navíc téměř bez práce, ale rozhodli jsme se ve zkoušce nepokračovat," nechal se slyšet hlavní kouč zlínského mužstva.

Ten minimálně pro podzimní část sezony nepočítá ani se službami obránce Lukáše Pazdery, jenž se po letních testech v Nitře stal v mateřském klubu nadbytečným. „I proto jsme jej uvolnili na zkoušku do Znojma," řekl Gojš, který zároveň během včerejška dotáhl po administrativní stránce hostování záložníka Michala Šroma v Opavě.

„Hráč odchází na půlroční hostování s možností následné opce," upřesnil.

„Jsem rád, že mám konečně nějakou jistotu. Původně týdenní zkouška se protáhla téměř na měsíc, a kdybych se měl znovu vrátit do Zlína, jen těžko bych si stihl před začátkem sezony vydobýt takovou pozici, jakou bych si představoval. Nic jistého samozřejmě nemám ani v Opavě, trenér Mazura pořád hledá optimální sestavu, nicméně se svou vytížeností jsem zatím spokojený. Změna prostředí mi prospívá," pochvaluje si Šrom.