„S postupujícím podzimem se na tomto terénu nedá hrát pěkný kombinační fotbal, jak by náročný divák požadoval. Když jsem se byl podívat o víkendu na třetí ligu, i tam šla kvalita dolů," vysvětloval kouč Viktorie Marek Sedlák.

V. OTROKOVICE – ŽĎÁR N. SÁZAVOU 1:0 (0:0)

Celý zápas rozhodla nenápadná akce v 59. minutě, na jejímž konci byl útočník Silný. „Přitom to byla paradoxně pološance. Jen díky jeho důrazu se prosadil. Větší šance zůstaly nevyužity," poznamenal Sedlák. „Bylo to z naší strany trápení v koncovce. Zápas mohl skončit větším rozdílem v náš prospěch," ví Sedlák.

Poté co talentovaný útočník Viktorie o víkendu nasázel druhý hattrick v sezoně za rezervu v I. B třídě, začal pálit i za áčko. „Zvedlo se mu sebevědomí. Typologicky mu paradoxně právě těžké podmínky vyhovují. Jde i do soubojů, kam by technický hráč nešel. On tam vlétne a právě díky tomu dal gól. Pro něj i pro celý klub je to jen dobře," libuje si probuzení střelce, který se v úvodu podzimu neskutečně trápil. ⋌(dan)

V. Otrokovice: Balážik – Mlýnek (43. Foltýn, 90. Kryšpín), Kovařík, Bělaška, Zach – Němec, Juhás, Šuranský, Zábojník – Vavruša, Silný (88. Kozel). Na střídání: Palík, Kryšpín. Trenér: Marek Sedlák.