„Bylo to dost podobné utkání. O body jsme ale přišli vlastní laxností. Už dlouho jsem nebyl na kluky tak naštvaný," přiznal s odstupem času kouč Slavičína.

HRANICE – SLAVIČÍN 2:0 (0:0)

Zatímco před týdnem bylo TVD lepší až po přestávce, nyní ovládlo zejména první půli. I kvůli návratu k ofenzivnímu rozestavení 4–2–3–1. „Kdybychom vedli 2:0, nikdo by se nedivil. Smolný zápas sehrál zejména Pavel Elšík, který zahodil minimálně tři tutovky. Tak dobrý hráč by minimálně jednu měl proměnit," vyčinil mu po utkání Straka.

Do první tutovky se dostal hned v úvodu, kdy po zpětné přihrávce Plška těsně minul „šibenici". Po půlhodině hry měl gól na kopačce Petr Švach, ale svou příležitost prováhal a soupeř mu míč vypíchl," držel se za hlavu kouč hostí.

I po změně stran dominovali Valaši. První technické střele Elšíka chyběly centimetry. „Naopak po necelé hodině hry a neuvěřitelné hrubce Školníka udeřili domácí výstavní střelou z dobrých 35 metrů do šibenice. Doběla mě rozohnil o necelé dvě minuty později Petr Švach, který pro změnu hloupě ztratil míč u lajny a Hraničtí udeřili podruhé. To se nesmí stávat," běsnil Straka i chvíli na to, kdy Elšík ze sóla opět nevyzrál na gólmana. „Sice byl zezadu faulován, ale souboj chlapsky ustál. Bohužel opět chyběly centimetry," povzdechl si.

Ve zbytku času se již Slavičínští marně dostávali do své hry a tempa. „Ze dvou slepených gólů se již kluci nevzpamatovali. Sudí pouštěl tvrdší hru, což nám sedělo, ale utkání jsme si prodrbali vlastní laxností," zopakoval Straka, jenž se už v myšlenkách chystá na středeční domácí derby se Slavičínem v rámci vloženého 17. kola.

„Máme soupeři co oplácet. Po dvou našich zaváháních se dostal o bod před nás, navíc jej chceme konečně v sezoně porazit. Škoda, že se utkání hraje v pracovní den. Taková návštěva jako na podzim, kdy přišla téměř tisícovka fanoušků, asi u nás nebude," míní Vladislav Straka.

Slavičín: Talčík – Kocián, Lukaštík, T. Švach, Mezírka – Školník, Plšek (75. Chovanec) – Macek (58. Goňa), Elšík, Šindler (75. Bartoš) – P. Švach. Trenér Vl. Straka.