SLAVIČÍN – OPAVA 1:4 (0:1)

Už ve 12. minutě využil Prokeš skulinu v domácí defenzivě a Opava šla do vedení. Jenže Slavičín se oklepal a podruhé inkasoval až tři minuty po přestávce Radzinevičiusem. V 77. minutě svou druhou trefou Prokeš definitivně zlomil odpor domácích. Přestože v 84. minutě Pazdera snížil, o minutu později Lokša pečetil konečný výsledek.

„Rozhodly naše individuální chyby, kdy především první, druhý a čtvrtý gól byl velmi laciný. Pokud je vyrobíte s tak kvalitním soupeřem, dokáže je potrestat," uvědomuje si hlavní kouč Slavičína Boris Káňa.

„Herně se zápas ale musel divákům líbit," myslí si Káňa.

Jeho svěřenci si totiž dokázali vytvořit několik šancí. „Klidně to mohlo být i 3:4. Bohužel jsme ale za stavu 0:2 neproměnili dvě vyložené šance a výsledek by vypadal jinak. Opava ukázala kvalitu," podotkl Káňa.

Ten mohl na celý zápas počítat i s Petrem Švachem, ještě nedávno se záložníkem druholigového Zlína, který se ale rozhodl ukončit profesionální kariéru a hraje jen pro radost. V minulém týdnu měl však teploty a jeho start byl nejistý. „V pátek už byl ale na tréninku. Ve středu jen nebyl na zápase a ve čtvrtek měl volnější režim. Je v pořádku," oddechl si slavičínský trenér.

Zápas doprovázely policejní manévry, které čekaly na příjezd obávaných divokých opavských rowdies. „Nakonec jich přijelo asi patnáct," přiznal Káňa.

Branky: 84. Pazdera – 12. Prokeš, 48. Radzinevičius, 77. Prokeš, 85. Lokša. Rozhodčí: Matějek – Hájek, Gallo.

Slavičín: Mendl – Otépka, Popela, Kostka, Mezírka – Švach, Liška, Beránek, Pazdera – Jaroš (81. Šála), Kříž (75. Richtr). Trenér: B. Káňa. Opava: Květon – Hrabina, Kuděla, Ficek, Uvíra, Zapletal, Radzinevićius (61. Lokša), Šrom (61. Žmolík), Sedláček (72. Schafarczik), Metelka, Prokeš. Trenér: P. Malura.