„Výhra je cenná, ovšem vydřená. Soupeř potvrdil kvality, my ale měli lepší přístup," ocenil kouč Valachů Ladislav Straka.

SLAVIČÍN – LÍSKOVEC 2:1 (1:1)

Úvod zápasu patřil Lískovci, který ze série tří rohu vytěžil vedení, když otevřel skóre zápasu již ve 3. minutě. „Moc jsme chtěli protivníka dostat pod tlak, ale opak byl pravdou. Hosté byli aktivnější a my lacino inkasovali," posteskl si zaskočený trenér domácích.

Prakticky po celý čas sed hrálo více méně jen po šestnáctky. TVD se ale podařilo rychle srovnat, když ve 22. minutě po perfektně zahrané standardní situaci a následné trmě-vrmě se prosadil z dorážky Kalus.

Přestože na Slavičínu bylo znát odhodlání, po změně stran opět lépe začal protivník, který byl deset minut aktivnější. „Chvílemi mi připadalo, jako by se nás báli, ale i my jich. Naštěstí s postupem času jsme získali převahu, přičemž velké šance spálili dvakrát Petr Švach a jednu Plšek," zalitoval Straka.

Radost mu ale udělal 80. minuta, kdy jeho svěřenci opět udeřili po Lukaštíkově standardce.

„Tentokráte byl nekompromisní Petr Švach, jenž propálil gólmana. V závěru jsme již výhru kontrolovali," konstatoval trenér TVD, jehož výběr nyní čeká náročné dvojutkání na půdě soupeřů – nejprve ve středu v Dolním Benešově, následně o víkendu v Přerově. „Každý bod bude dobrý. Ale na klucích cítím velkou touhou pokusit se soutěž vyhrát. Co bude dál, se uvidí," dodal s úsměvem Straka.

Slavičín: Talčík – Kocián, Lukaštík, Kalus, Mezírka – Bartolomeu, Slachna, Plšek, Jaroš (85. Fojtík) – P. Švach, Macek (90. Matůš). Trenér: L. Straka.