SLAVIČÍN – DOLNÍ BENEŠOV 1:2 (1:1)

„Je to k vzteku. V obou duelech jsme byli herně lepší, ale doplatili jsme na špatnou koncovku," našel společného jmenovatele neúspěchu trenér Slavičína Ladislav Straka.

Také včera měli nástupy do obou poločasů lepší Valaši, ovšem do vedení šel po půlhodině hry a brejku soupeř. „Vsadil na defenzivu a rychlé přechody. Nám se naštěstí o čtyři minuty později podařilo vyrovnat díky individuální akci a výstavní trefě Petra Švacha," oddechl si kouč, jenž pak sledoval po třech loženkách svého týmu na přelomu poločasů.

„Hodně bolí zejména zahozené šance Matúše a Jaroše, kteří netrefili odkrytou bránu z malého vápna, hlavičku Tomáše Švacha pro změnu soupeř vykopával z brankové čáry," držel ruce v dlaních Straka, jehož svěřenci obdrželi tvrdý direkt v době největšího závěrečného tlaku.

„Bohužel soupeř využil chybičky Kaluse po prohraném osobním souboji. Za porážkou ale nevidím tuto minulu, ale trápení v koncovce. Ty nás připravily v úvodních dvou kolech o pět bodů. Musíme se je pokusit získat zpět co nejdříve, nejlépe již teď v Šumperku. Vstup do sezony je sice špatný, ale tragédii z toho neděláme," dodal Straka, jehož výběru citelně ve středu zálohy schází zranění Lukaštík (natržený sval).

Slavičín: Talčík – Otépka, T. Švach, Kalus, Mezírka – Jaroš (55. Jasenský), Plšek, P. Švach, T. Kocián (75. Cicha) – Matúš, Macek (53. Hradil). Trenér: L. Straka.

Celý článek jste si mohli přečíst v pondělním (19.8.) vydání Zlínského deníku