BRUMOV – 1. FC SLOVÁCKO 3:5 (1:2)

„Byli nebezpeční, a tři góly nejsou moc dobrá vizitka. Ale nechci z toho dělat žádné závěry. Hlavní cíl byl postup," připustil hlavní kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

„Klukům v kabině poděkuji. To jsou zápasy, pro které hrají fotbal," zdůraznil hlavní kouč Miroslav Mičega, jaký svátek pro celý klub i region konfrontace s ligovými mužstvy znamená.

„Je to něco nádherného. Na Slovácko se chodím dívat a nyní jsem se proti nim postavil na hřišti. Odvedli jsme kus práce a jsme spokojení. Jen je škoda, že jsme inkasovali pět zbytečných gólů," potvrdil jeden z úspěšných střelců Brumova David Juřica, který vyrovnáním ve 39. minutě na průběžných 1:1 nechal explodovat domácí střídačku i fanoušky.

„Asi padne nějaký půllitřík a určitá finanční částka," poznamenal Juřica, že vstřelený gól „ligistovi" jej nevyjde úplně lacino.

Přesto Slovácko potvrdilo vyšší level a zaslouženě vyhrálo. „Bylo to o tom, jak schopní jsme podobný zápas uklidnit. Chtěli jsme odskočit na tři branky. Soupeř byl velmi houževnatý a důrazný. Zápas nás stál moc sil," ocenil kvality protivníka Habanec.

Už ve 13. minutě Lukáš otevřel skóre a dvě minuty před pauzou opět „luhačovický snajpr" dostal favorita do vedení. V 73. minutě pak slovácký kanonýr pečetil hattrick. „Byl naším základním kamenem. Vzal na sebe zodpovědnost a svým důrazem a vůli se prosazoval," pochvaloval si nový trenér Slovácka.

„V prvním poločase byli ještě nervózní, ale po přestávce jsme se soupeři vyrovnali a předvedli několik pěkných akcí. Klíčový gól byl zřejmě na 1:2 do kabiny. Slovácko bylo lepší, v určitých fázích jsme nestíhali. Především Došek s Lukášem nám dělali problémy," všiml si Mičega.

Když Došek v 75. minutě zvýšil na 4:1 a o čtyři minuty později se Hlúpik prosadil popáté, zdál se být Brumov na kolenou. „Stoprocentně jsme se nekoncentrovali," připustil Habanec.

A proto přišly tresty a další dvě „exploze". David Řehák snížil na 2:5 a v závěru Jiří Válek vyškolil u lajny Reinberka. „Jsem nespokojený, jelikož jsme inkasovali dost gólů. Ale jsou to mladí kluci a můžeme jim jen zatleskat a diváci kluky po zásluze ocenili," liboval si Mičega.

Slovácku gratuluji, ať se mu daří v poháru i v lize. My půjdeme svou cestou," prohodil Mičega, který však musel třikrát střídat zraněné Beňa, Deklevu a Rittera. „Mají zdravotní problémy. Je to těžký týden, ale věděli jsme, co nás čeká. Snad se z toho kluci vyspí a připraví se na Havířov," směřuje již Mičega své myšlenky na víkendovou rutinu.

Slovácko čeká ve 3. kole českého poháru 26. září další regionální bitva v Kroměříži.

Branky: 39. Juřica, 77. Řehák, 89. Válek – 13., 43. a 73. Lukáš, 75. Došek, 79. Hlůpik. ŽK: Sucháček – Valenta. Rozhodčí: Pochylý – Peřina, Ogrodník. Diváků: 1270.

Brumov: Letko – Sucháček, Macků Juřica, Beňo (76. Bartozel) – Strnad Školník, (54. Dekleva), Straka, Naňák – Válek, Ritter (64. Řehák). Trenér: M. Mičega. 1. FC Slovácko: Heča – Kubáň,Hofmann, Košút, Reinberk – Fujerik (78. Hlůpik), Trávník, Volešák (46. Valenta), Šturma (63. Hlůpik) – Lukáš, Došek. Trenér: S. Habanec.