SLAVIČÍN – VELKÉ KARLOVICE 1:1 (0:0)

Domácí fotbalisté si poprvé v jarní části vyzkoušeli hřiště s přírodní trávou, což zejména v prvním poločase dělalo favoritu problémy. „Nebyli jsme si schopni třikrát čtyřikrát přihrát, vázla kombinace. Po pravdě po premiérovém pátečním tréninku na hlavní ploše by kluci raději vsadili na umělku, na které trénovali čtyři měsíce," poznamenal Straka. „Rozhodně jsem od nich čekal lepší výkon. Nechci klukům sahat do svědomí, věřím, že zápas nepodcenili," vysvětloval si ne zrovna ideální představení svého týmu v první půli, kdy fanoušci marně čekali na vyloženou šanci. „Karlovice se netajily, že přijely s defenzivní taktikou. Bránily v osmi lidech, nakopávaly balony na hroťáka a zlobily z brejků. I přese všechno jsem kluky v přestávce nabádal k trpělivosti a zrychlení hry," prozradil Straka hlavní téma poločasového dialogu v kabině TVD.

Po obrátce opravdu přišlo zlepšení favorita, který prakticky neustále kombinoval na půlce protivníka. „Ve druhé půli to už bylo daleko lepší. Karlovice urputně bránily, ale třikrát čtyřikrát nebezpečně zahrozily," přiznal Straka, jehož tým i přes převahu dlouho marně hledal cestu ke gólu.

Udeřilo až v 77. minutě, kdy se po přihrávce Šindlera za obranu trefil Pavel Elšík. „Hlavně ve vápně nám chyběl důraz zraněného Kříže, jehož v týdnu začala trápit záda. I proto jsem za tohoto stavu bral výhru všemi deseti. Bohužel pro nás přišla osudová chyba, nedorozumění obrany," mrzelo ještě s odstupem času kouče Slavičína.

Tu dokonale využil Kučera – 1:1, jenž přesnou střelou z úhlu překvapil všechny. „Připadalo mi, jako by chtěl spíše centrovat, ale nekvalitní terén udělal své," pousmál se trpce Straka, jehož výběr z velkého závěrečného tlaku si vytvořil jednu loženku. „Bohužel Filip Macek z malého vápna poslal míč metr nad bránu," dodal kouč TVD.

Valaši z Velkých Karlovic ve třetím jarním utkání v řadě na hřišti soupeře znovu ukázali, že mají chuť se porvat o divizní příslušnost. „Znovu jsem se přesvědčil společně s mými hráči, že můžeme hrát v divizi s každým. Podmínkou ale je, a to chlapcům neustále zdůrazňuji, že musí makat na více než sto procent celý zápas. Vezeme si další bod z venku, ale důležitá budou pro nás následující utkání doma, kdy to bude ještě těžší než na hřišti soupeřů zvučných jmen. Tentokrát zaslouží pochvalu celý manšaft za příkladnou bojovnost," hodnotil remízový duel kouč hostů Dalibor Kučera.

Černou kaňkou utkání bylo nezaviněné zranění domácího Mezírky, jenž musel v poločase na úrazovku. „Má podezření na prasklou lebku. Snad to dobře dopadne," dodal Straka.

Slavičín: Talčík – Kocián, Lukaštík, T. Švach, Mezírka (22. Hladík) – Školník, Elšík – Goňa (65. Chovanec), P. Švach, Šindler – Macek. Trenér: Vl. Straka. Velké Karlovice: Sváček – Maliňák, Štuler, Mikula, Melichařík – Surovec, Kučera, Blažek (66. Píšek), Vašut – Ondřejka (83. Pavelka), Škrobák (75. Králík Adam).