„Žádné zprávy nemám, neřeším to. Zatím zůstávám ve Zlíně. Pokud se nějaká jednání rozběhnou, tak až po Novém roce. Vidím to ale tak, že sezonu dohraju ve Zlíně. Až když nabídka přijde, tak bych o ní uvažoval," tvrdil Jugas po tradiční vánoční benefici v Otrokovicích, kde tým osobností porazil domácí SK Baťov 1930 5:4.

Čtyřiadvacetiletý odchovanec Otrokovic by však zájmem pražského klubu byl potěšen. „Až to bude aktuální, byla by to nejlepší nabídka, co by z Česka vůbec mohla přijít. Aktuálně jsou ještě dva kluby dobré, ale Sparta by byla nejlákavější kvůli své historii. Teď to ale není aktuální a do té doby se tím s panem manažerem nebudeme zabývat," nechce předbíhat zlínský bek, který si první ligu zakopal kromě Zlína i v Brně a Příbrami.

Každopádně jasno o své budoucnosti by rád měl co nejdřív. „Myslel jsem si, že to bude vyřešené už před Vánoci, ale není i proto, že na Spartě byly nějaké trenérské rošády," připomněl Jugas příchod dosavadního sportovního ředitele Tomáše Požára na lavičku pražského klubu, který bude oficiálně hlavním koučem Sparty vedle faktického trenéra Davida Holoubka. „Podle mě se rozhodne během měsíce ledna. Když to klapne, půjdu, když ne, budu ve Zlíně. Nějak se tím netrápím," tvrdí někdejší mládežnický reprezentant.

Jako odchovanec SK Baťov se vánoční benefice, kde pro Hemato-onkologické centrum Fakultní nemocnice v Olomouci účastníci mezi sebou vybrali necelých 19 tisíc korun, účastní už pravidelně. „Byl jsem tady poprvé snad před pěti lety. Od osmnácti tady chodím pravidelně. Jsem rád, že se tady potkám se známými. I kluky z Baťova znám. Rád se účastním," potvrdil Jugas, který doma pod stromečkem podle svých slov našel hodnou přítelkyni.

„Tak doufám, že bude hodná i další rok," rozesmál se. „Jinak jsem tam našel praktické věci. Hlavní je, že jsme se všichni sešli ve zdraví. To je nejdůležitější. V mém věku už to neberu jako dřív," ujistil Jugas, že si spíše užívá vánoční atmosféry a pohody se svými nejbližšími.

K tomu patří i plné stoly pochutin a cukroví. Od zlínského kouče Bohumila Páníka žádný zákaz konzumace sladkostí nedostali. „Cukroví zakázané nemáme, ale musím říct, že se tento rok šetřím. Minulý rok jsem spráskal talíř chlebíčků, letos jsem měl dva. Buď jsem nemocný, nebo se šetřím. Ale asi si ještě dáme kačenu nebo krůtu," těšil se na sváteční oběd zlínský bek.

Pohádky v televizi sledovat příliš času neměl, ale českou klasiku v podobě Pelíšků si ujít nenechal. „To je nejlepší film. Na Štědrý den jsme se dívali," culil se Jugas. „Nedávno jsem se vrátil z dovolené na horách a ještě jsem se nezastavil. Ještě na Štědrý den odpoledne jsem balil dárky. Většinu mi sice balí přítelkyně, ale pro ni jsem si to musel zabalit sám. Trochu jsem se s tím trápil, ale povedlo se. V igelitce dárky nebyly. Na televizi se podívám spíš až večer. Viděl jsem ještě Anděla Páně, dvojku jsem viděl už v kině," prozradil vicemistr Evropy s výběrem do 19 let z roku 2011.

All stars team – SK Baťov 1930 5:4 (3:0)

Branky: Houser Adam, Sotolář Jiří st., Zapletal Libor, Máčala Daniel, Chwaszcz Šimon – Vitásek Michal 2, Krajča Pavel, Sotolář Jiří ml.

Tým osobností: Petr Zapletal, Jan Kolečkář, Libor Zapletal, Daniel Máčala, Jakub Jugas, Jaroslav Laciga, Robert Bartolomeu, Jaroslav Novák, Adam Houser, Lukáš Motal, Petr Janeba, Jiří Sotolář, Radovan Budín, Šimon Chwaszcz, Luděk Hynčica, David Kostka, Marek Havlík, Jiří Koubský. Přítomni byli: Leoš Goiš, Jiří Penner, Vlatimír Hrubčík, Václav Jordánek, Dušan Klvaňa, Zdeněk Novák.