„Je to můj největší úspěch. Během aktivní kariéry jsem něco podobného nezažil. Proto jsem rád, že jsem to s kluky mohl prožít. Jsme strašně šťastní. Ale byly to nervy," oddechl si zhluboka kouč Štítné Zdeněk Šebák.

V penaltové loterii totiž jako první zaváhal zkušený exligový Petr Slončík. „Od něj jsem nečekal, že by ji nedal. Ale my nemůžeme spoléhat na penalty. Měli jsme rozhodnout už v prvních dvaceti minutách," věděl kouč Josef Rak.

Jenže v páté sérii neuspěl ani Hnaníček, ale krizový moment Provodov nevyužil a brankář Zámorský svůj pokutový kop nedal a Štítná mohla slavit.

Přitom Provodov začal výborně a už ve 4. minutě Urbánek proměnil pokutový kop za faul. V 16. minutě ale po hezké akci vyrovnal Liška. „První inkasovaný gól nás dostal dolů. Ale ve druhé půli jsme už byli lepší," liboval si Šebák. „To bych netvrdil. V závěru měli možná nějaké akce, ale také hráli zezadu. Nebylo to o docházení sil," tvrdil Rak navzdory úmornému vedru.

„První poločas byl opravdu hodně krutý. Oba týmy si sáhly na dno. Do druhého poločasu jsme šli za tím výhru urvat. Nechtěli jsme prohrát," vysvětloval Šebák, že vsadil vše na jednu kartu.

A v 86. minutě po obrovském závaru Štítné natřikrát nepropálili gólmana Zámorského Šenkeřík se Struhařem a Kořének trefil tyč. „Už mohlo být rozhodnuto," věděl Šebák a spěchal slavit. „Bude to zase velké. Dva dny nejdu do práce. Můj kolega, bývalý fotbalista, je natolik solidární, takže to pochopí. A pozdravuji manželku," rozesmál se Šebák.

Pár dní se s ním žena zřejmě neuvidí.

Finále poháru KFS

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ – RAK PROVODOV 1:1 (1:1), na penalty 8:7

Branky: 16. Liška – 4. Urbánek z pen.

Štítná nad Vláří: Marcaník – Chovančík T., Sloboda, Hnaníček T., Machuča – Liška, Soja, Hnaníček M., Chovančík V. – Kořének, Vaculík T. Trenér: Z. Šebák.

Provodov: Máčala (46. Zámorský) – Urbánek, Hellebrand, Hůžek (56. Slončík), Beňo (70. Malaník) – Josefík, Hlavňovský, Chalupa, Gargulák – Březík (85. Hnilo), Ulman. Trenér: J. Rak.