„Věřím, že se jedná o začátek nové tradice. Bezpochyby nás čeká nesmírně zajímavé utkání. Uherské Hradiště jsme jako dějiště utkání vybrali záměrně, jeho stadion mají blízko fanoušci Zlína i Slovanu,“ píše na webových stránkách FAČR generální sekretář Rudolf Řepka.

Zlín před třemi týdny ovládl české pohárové finále v Olomouci díky výhře 1:0 nad druholigovou Opavou, bratislavský Slovan se radoval poté, co zvítězil 3:0 nad Skalicí.

Ilustrační foto.
Postupy a sestupy na Moravě? Detektivka se vším všudy

O opětovném propojení českých a slovenských fotbalových soutěží, které se oddělily s rozpadem federace v roce 1993, se debatuje už dlouho. Konkrétní podobu dostala myšlenka předloni, kdy se hlavním partnerem českého poháru stala společnost MOL, která pod názvem Slovnaft sponzoruje i pohár na Slovensku. Tato firma Superpohár zaštítí, a proto o něj nebudou hrát ligoví mistři obou zemí, ale vítězové pohárů.

„Z pohledu regionu i Evropy jde o unikátní iniciativu, která navazuje na více než třicetiletou tradici Československého poháru, který skončil rozdělením bývalého státu. Atmosféra tehdejších zápasů byla neuvěřitelná. Jako skupina MOL jsme byli iniciátory myšlenky obnovení takových klání. Věříme, že Superpohár potěší všechny fanoušky a bude začátkem nové tradice,“ řekl generální ředitel Slovnaftu Oszkár Világi.

Ilustrační foto.
Fotbalové „zemětřesení“ napříč soutěžemi

Po první čtvrteční společné schůzce všech stran je jasné, že ceny vstupenek se budou dle atraktivity sektorů pohybovat za přijatelných 100 až 150 Kč. „Obě strany si rozdělily vstupenky fift-fifty. Protože se o utkání ještě mnoho nepsalo, davové šílenství ještě nepropuklo. Asi se nedá očekávat stejné, jako v případě finále Mol Cupu v Olomouci, ale věřím, že budeme mít v hledišti převahu,“ je optimista Gojš.

Rozhovor na téma Superpohár a Evropksý pohár s ředitelem FC Fastav Zlín Leošem Gojšem čtěte v pátečním vydání Deníku