Pociťoval jste před startem v Jablonci nějakou nervozitu?
Zdravá nervozita se objevuje u přáteláku, měl jsem ji, i když jsem chytal evropské poháry a dostavila se i nyní. Takže je to pořád stejné. (úsměv)

Vlastní gól Zorana Gajiče z pohárového utkání jste vytěsnil z hlavy?
Jo. Kdyby se mi to nepodařilo, tak můžu být rovnou doma. (úsměv) Moment se stal hned na začátku a já jsem musel jít dál. Musel jsem ukázat, že chytat umím.

Asi uznáte, že situace vypadala komicky. Chytili se toho kamarádi?
Jo jo, tolik zpráv po tom gólu jsem nedostal, ani když jsem chytal poprvé v evropském poháru. (smích) Bylo to srandovní a všichni to brali s humorem. Mohli jsme si to dovolit i my vzhledem k tomu, že jsme nakonec postoupili.

Šesté kolo kvalifikace o WSM ligu, zápas mezi týmy HC Vlci Jablonec nad Nisou a VHK ROBE Vsetín, se odehrálo 13. dubna na zimním stadionu v Jablonci nad Nisou.
FOTO, VIDEO: Vsetín postupuje do WSM ligy!!!

Jaký máte pocit ze svých výkonů?
Cítil jsem se v obou utkáních výborně a s Otou Novákem (trenér zlínských brankářů – pozn. red.) jsme si výkony vyhodnotili vesměs pozitivně.

Znovu jste čekal na šanci. Neštvalo vás to?
Vůbec ne. Než jsem přišel, řekli jsme si, jak by naše spolupráce měla zhruba vypadat. Bylo pak jen na mně, jak trenérům dokážu, aby mě do brány postavili. Pracoval jsem na sto dvacet procent.

S parťákem Dostálem jste si sedl?
Jo, úplně v pohodě. Chytávali jsme proti sobě a znali jsme se. Všechno funguje, jak má.

Ve Zlíně jste se už zabydlel?
Bydlím v Uherském Hradišti, takže dojíždím. Ale je to dvacet minut cesty. Ve Zlíně se mi moc líbí, a to jak díky fotbalu, tak díky prostředí. Je to úplně něco jiného než Praha. Já i přítelkyně jsme tady moc spokojení.

Zaujalo vás něco konkrétně?
Jsou tady neskutečně pozitivní lidé. Je to tu prostě všechno takové správné. (úsměv)

MSDŽ Holešovské holky - Nové Sady 7:1
Fotbalový zápisník Lubomíra Hotaře

Jedinou kaňkou jsou jen výsledky, že?
Představovali jsme si je všichni jinak. Je potřeba, abychom už potěšili naše fanoušky. Jsou skvělí, zaslouží si to.

Dá se za současného stavu porovnat tlak s tím, jaký jste zažíval ve Spartě?
Tím, že klub je menší, tak není takový. Ale ať je to Zlín, nebo Sparta, všude jde o tři body, které mají stejnou cenu. A je na každém hráči, jaký tlak si na sebe vytvoří.

V sobotu vás čeká přímý souboj o páté místo s Teplicemi. Vnímáte význam utkání?
Důležitost je obrovská. A byla by, i kdybychom hráli s posledním týmem, protože už musíme bodovat. Naše šňůra bez ligové výhry je dlouhá.

Jak na tom mužstvo je, nepropadá skepsi po nezdarech?
To by bylo špatně, tím bychom si mohli jen uškodit. Práce je za námi obrovská a jen ji musíme zužitkovat. Musíme věřit sami v sebe a v tým, protože při soudržnosti má velkou sílu.

Budete opět v bráně?
(smích) Na to se budete muset zeptat asi tamhle v kanceláři. (ukazuje) Já se připravuji pořád stejně, ať chytám, nebo ne. (úsměv)