Duel starších dorostenců přinesl drama. Téměř celý zápas svítily na ukazateli stavu dvě nuly a góly začaly padat až v samotném závěru. Vedení se ujali Hanáci, Tescomě zajistil bod v 90. minutě střídající Fiala.

„Remíza je zasloužená,“ konstatoval zlínský kouč Alois Skácel, který si stejně jako po minulém duelu na půdě Ostravy pochvaloval úroveň střetnutí.

„Pro kluky to byla opět cenná konfrontace s kvalitním soupeřem. Bývaly doby, kdy Zlín v zápasech s Olomoucí nebo Baníkem podvědomě počítal se ztrátou, teď ale jdeme do takových utkání jako rovný s rovným,“ podotkl Skácel.

Díky nerozhodnému výsledku udrželi jeho svěřenci třetí Sigmu na tříbodovém odstupu.

Zlínské sedmnáctce se naopak povedlo stáhnout manko na druhou Olomouc na tři body. O vítězství Tescomy rozhodla její větší produktivita.

„Soupeř byl fotbalovější, v koncovce si ovšem počínal těžkopádně,“ viděl trenér vítězů Milan Hanko. Svůj den měl navíc brankář Zapletal, který zlikvidoval pět vyložených šancí Sigmy. „Podržel nás. Bez něj bychom těžko vyhráli,“ přiznal Hanko.

Jeho družina naopak pálila v sobotu ostrými. O góly se přitom podělili tři nejlepší střelci týmu. Kurtin se trefil na podzim už posedmé a spolu se sparťanem Skalákem je v čele kanonýrů soutěže. Svou pátou branku dal Řezáč a potřetí v sezoně mířil do černého Vitásek.

Druhou třetinu soutěže načnou dorostenci Tescomy v sobotu na hřišti Slavie Praha.