Kdo se do ní ze stávajícího kádru zapojí a kolik nových hráčů trenér Stanislav Levý přivítá, není zatím jisté. Stoprocentní pouze je, že Tescoma už nepočítá se službami záložníka Kóni, jemuž vypršelo hostování ze Sparty Praha. Angažmá si rovněž hledá defenzivní záložník Vrtělka a obránce Penner.

„Chci mít v týmu tři gólmany a dvacet hráčů, aby byl každý post zdvojený,“ přeje si Levý.

V pondělí se spolu s vedením klubu sešel s majitelem FC Tescoma Zdeňkem Červenkou, jemuž na zasedání představenstva předložil analýzu nepodařeného podzimu.

„Shodli jsme se, že mužstvo potřebuje obměnu. Máme vytipované hráče. Víme ale, že získat posily do posledního týmu bude obtížné. Za posun dopředu bych považoval, kdyby přišlo čtyři až pět fotbalistů, aby se provzdušnila kabina a vrátil se do ní vítězný duch,“ pronesl Levý.

Jedinou novou tváří je záložník Filip Rýdel z Olomouce, který hostoval na podzim v druholigové Karviné. Další příchody se mohou zrealizovat až od poloviny ledna, kdy se otevírá přestupové okno.

„Kompletní kádr chceme mít před odjezdem na herní soustředění,“ pravil kouč Tescomy.

Zatímco v předchozích třech letech ladil Zlín formu na Slovensku ve Zlatých Moravcích, letos míří první únorový týden na jih do Turecka, což bylo přáním Levého.

„Má to své důvody. Je rozdíl trénovat v minus deseti nebo plus patnácti stupních. Na kvalitních terénech se můžeme věnovat nácviku herních situací a v neposlední řadě nás čekají tři zápasy proti evropským celkům,“ vyjmenoval zlínský kouč.

Soupeře zatím klub hledá. Výběr však bude široký. Ve stejné době budou v Turecku například maďarský mistr Debrecín, rakouský Sturm Graz a řada mužstev z Ruska a Ukrajiny.

Kromě toho sehraje Tescoma ještě minimálně tři duely Tipsport ligy. První zápas brněnské skupiny je na programu už dva dny po úvodním tréninku a zbývající dva o tři dny později během jednoho dne.

„Moc nám to nevyhovuje. Je to moc brzy. V té době jsme měli mít fyzické testy, které jsou přesunuty na další týden. Bohužel jsem harmonogram přípravy mohl upravovat jen v některých bodech,“ posteskl si Levý.

Generálku na první jarní kolo obstará domácí střetnutí s druholigovým HFK Olomouc.