„Nečekali jsme to, ale první místo jsme si za předvedené výkony zasloužili," uvedl zlínský kapitán Lukáš Železník.

Jak se v kabině dále prožíval a hodnotil dílčí příjemný počin? Takový David Hubáček, to je ostřílený hráč a úspěchy v zimním období bere s nadhledem.

„Sigmu jsme nesledovali, jen jsme se pak dozvěděli výsledek. Postup je příjemný, ale pořád je to jen příprava. Zápasy byly namixované, po poločasech se točily sestavy, týmy si zkoušely nějaké varianty. Kdyby se hrálo pořád v plné síle, možná by výsledky vypadaly jinak," nepřeceňoval tažení ševců 37letý obránce, který už má trofej z Tipsport ligy za vítězství se Slavií.

To u mladších spoluhráčů bylo nadšení o poznání větší. Lukáš Železník prožíval jak atak Olomouce, tak i bezprostřední chvíle po stvrzeném postupu.

„Měli jsme pauzu mezi tréninky a s pár kluky jsem seděl u mobilu. Jak Sigma vedla 3:1, tak jsem si říkal: „To si snad děláš srandu." Potom ale Baník vyrovnal, tak jsem se radoval," líčí šťastný konec 24letý útočník.

„I když jde jen o přípravu, tak já osobně jsem si přál strašně moc postoupit. Jedná se o cenný úspěch, hráli jsme se silnými soupeři. Teď si můžeme užít semifinále, a pokud bychom to dotáhli až na vrchol, tak by to byla úplná paráda," zasní se kanonýr mužstva, jehož jen trochu mrzí jméno semifinálového soupeře.

„Škoda že si nezahrajeme proti Mladé Boleslavi, byli bychom raději. Hradec je taky kvalitní soupeř, ale minulý rok jsme se s ním utkali ve druhé lize. Každopádně se těšíme a chceme uspět," neskrývá forvard s přezdívkou Palič. ⋌(jš)