„Bylo by příjemné úspěch zopakovat. Nicméně hlavní je, abychom se nezranili a vedle toho chceme nacvičit herní části, které nám na podzim dělaly problémy. Hodně se to týká předfinální a finální fáze," uvedl 24letý fanoušek Arsenalu, který se v první lize prezentoval výbornými výkony.

Kvitujete plán trenéra Bohumila Páníka, že hráči nastoupí v utkání Tipsport ligy na 45 minut?

Určitě. Je nás hodně a čtyři týdny teď slouží k tomu, abychom rozložili únavu a tréninkové dávky do více lidí. Pak přijde soustředění v Turecku, na které se všichni moc těšíme a kde se už bude pomalu rýsovat základní jedenáctka. Máme teď motivaci ukázat se a místa si vysloužit.

Jak těžké bude do turnajových zápasů vletět z plné přípravy?

Je to náročné, ale slouží to k účelu. Nacházíme cestu takovou, aby příprava byla kvalitní, avšak zároveň aby probíhala v rozumné míře.

Čas na odpočinek si teď během třífázových tréninků najdete?

Mezi dopoledním a odpoledním blokem máme pauzu, kterou si každý vyplní po svém. Někdo si lehne, někdo jde na kafe do města. Večer jsme ale pak už všichni rádi, že můžeme přijít domů, pojíst a rozplácnout se před televizí. (úsměv)

Ve čtvrtek byl potvrzen odchod útočníka Lukáše Železníka do Slavie Praha. Je to oslabení pro tým?

Ano. Je to typ člověka, který se na nic nevykašle, do všeho jde na více než sto procent. Teď se mu jeho píle vrátila. Ve Zlíně si dříve protrpěl některé chvíle, přestup přišel ve správnou dobu a je mu odměnou. Moc jsem mu to přál, taková šance už by se nemusela třeba ani objevit.

Řešili jste už v kabině, kdo bude novým kapitánem?

Vůbec nevím, jak to má teď trenér Páník vymyšlené. Železo odehrál skoro veškerý čas, ale když někdy střídal, jeho zástupcem jsem byl já. Nicméně je to to nejméně podstatné, kdo bude mít pásku. Hráči by si však měli rozhodnout, koho chtějí za kapitána.

A co vy, nabídky vás míjejí? Útočník Tomáš Poznar se podivoval nad tím, že na vás s Jakubem Jugasem nestojí fronta zájemců…

Mám to stejné jako Pozny. Něco se ke mně dostalo, absolvoval jsem i některé nekonkrétní telefonáty, ale nad přestupem jsem teď ani nepřemýšlel. Sezonu chci pobýt ve Zlíně. Bylo by hloupé rozprodávat osu týmu, když se klub po šesti letech dostal do ligy.

Utkání Zlína v TL

Skupina C ve Vyškově:

Zlín – Opava (9. 1. v 11.00)

Zlín – Brno (13. 1. ve 12.05, ČT Sport)

Zlín – Olomouc (16. 1. ve 13.00)

Vítěz základní skupiny postoupí do Final Four, které se uskuteční 23.–24. 1. v Praze na Vyšehradě.