Osmatřicetiletý Polách má být ústřední postavou divizního Hodonína v boji o postup do třetí ligy. „Věřím tomu, že to tady zvládneme, a i když bude sezona těžká, snad pro nás bude na konci úspěšná," věří zkušený středopolař, kterého na Slovácko zlákal Vladimír Malár, jenž v klubu působí jako asistent trenéra.

„S Laďou jsme dlouholetí kamarádi, hráli jsme spolu v Synotu. Od té doby si pravidelně voláme a jsme v kontaktu," přiznal Polách. „Do Hodonína mě lákal již před rokem, kdy jsem se však vrátil domů do Brumova. To pravidelné dojíždění z Brna, kde bydlím, však bylo náročné, proto jsem rád, že budu od nové sezony hrát tady," přidal známý fotbalista.

Polách kariéru odstartoval právě v Brumově. Z mateřského oddílu přestoupil do Dubnice nad Váhom. Po třech sezonách na Slovensku se vrátil zpět do Česka. Tvořivý záložník byl oporou Slovácka šest sezon. V Uherském Hradišti odehrál 115 zápasů a vstřelil dvanáct branek. V létě 2006 přestoupil do Brna, kde byl rovněž tahounem.

Pak technicky výborně vybavený hráč zamířil do Zlína. Krátce působil v Dubnici i v Opavě, minulou sezonu hrál v Brumově a pomáhal s rozvojem mládeže. Letos bude hájit barvy Hodonína, kde v pondělí zahájil letní přípravu. „Kromě Radka Víška z týmu nikoho neznám. Věřím však, že dobře potrénujeme a že budeme na soutěž dobře nachystaní," prohlásila nová akvizice účastníka čtvrté nejvyšší soutěže.

I když Polách šestnáctého ledna oslavil již 38. narozeniny, s kondicí a pohybem žádné problémy nemá. „Měl jsem asi tři týdny volno. Běhání i fotbal už mi chyběly," řekl. Úvodní tréninková jednotka jeho slova pouze potvrdila. Polách na hřišti rohateckého Slavoje mladší spoluhráče jasně převyšoval. „Úlevy čekám od Ladě, od trenéra ne," vtipkoval.

Zkušený záložník měl ještě loni nabídky z druhé ligy. „Ozvali se mi z Frýdku-Místku i z Třince, ale už jsem tam nechtěl být celý týden. Tak jsem raději zvolil nižší soutěž, kde budu jezdit z domu na tréninky a zápas," říká Polách, který má vystudovanou áčkovou licenci.

Divizi E si vyzkoušel minulou sezonu, v novém ročníku zase bude hrát druhou skupinu. „V divizi se prolínají hráči, kteří někdy hráli první nebo druhou ligu. A jsou v ní i mladí kluci, kteří sice mají něco odehráno, ale chtějí dokázat ještě víc," uvedl Polách. „Kluci ale chodí do práce a fotbal není jejich hlavní náplní. Není to opravdu nic jednoduchého," ví exligista.

O postup do MSFL bojoval už s Brumovem, nyní se o to samé pokusí s Hodonínem. „V divizi E byly hodně ambiciózní týmy jako Mohelnice nebo Vítkovice, které měly kvalitní kádry a chtěly za každou cenu postoupit, což se jim nakonec podařilo. My jsme v Brumově měli také silný tým, ale nakonec jsme skončili čtvrtí," informoval Polách. „Podle mě jsme měli soutěž vyhrát, ale měli jsme úzký kádr. Když se nám zranili dva tři kluci, měli jsme značné problémy," doplnil.

I když Hodonín skončil v posledním ročníku šestý, se čtvrtým místem by se vedení klubu asi neuspokojilo. „S panem Vasilkem i trenérem Komňackým jsme se o tom bavili. Jsou tady postupové ambice. Věřím, že se nám je společnými silami podaří naplnit," dodal Polách.