„Byl to snový začátek, pěkně se mně po těch dvou brankách hrálo," přiznal s úsměvem domácí útočník Tomáš Poznar.

Už jste někdy vstřelil gól v první minutě?

To jo, ale dnes byl určitě nejrychlejší, protože když jsem se podíval na tabuli, tak tam svítila ještě nula.

Pamatujete si na zápas, kdy byste dal dvě branky za osm minut?

V jednou pohárovém jsem dal dva góly během dvou minut, ale to bylo v úvodu druhého poločasu. Dva góly v prvních osmi minutách jsem ale nezažil.

Po faulu na vás byl vyloučen Jovanovič. To byl další zlomový moment zápasu…

Z mého pohledu jsem byl už za obráncem, který to udělal hodně špatně. Zatáhl mě za dres a podkopl, takže to musela být jasná červená karta. Je možné, že ta přihrávka byla i dlouhá a asi bych jich nedoběhl.

Do utkání jste vstoupili parádně. Byli jste správně nabuzení?

Chtěli hrát aktivně a soupeře napadat. Ve spoustě akcí nám pomohl Pavel Malcharek, který sbíral hodně míčů a proto se otvíraly prostory pro záložníky, kteří posílali skvělé centry. Musím pochválit Lukáše Pazderu, který při první brance počkal na můj pohyb a jednoznačně mě našel.

Spolupráce s Pavlem Malcharkem vám vycházela, ale je možné, že vám bude zase chybět…

Je to smutné. Nechci se k tomu vyjadřovat, protože jsem to úplně neviděl. Je mi to líto, protože měl chuť a je to prostě ztráta.

V poslední době se vám gólově daří. Čím to je?

Musím přiznat, že mně to teď jde i v tréninku. Nechci to zakřiknout, ale trénuje se mi dobře. Mám chuť a pohodu. To se projevilo i v zápase. Když dáte z prvních dvou šancí dva góly, tak je to paráda.

Měl jste zaděláno i na hattrick…

To mě mrzí, protože jsem k němu měl dvakrát blízko. Ve druhé lize se mně tři branky v zápase ještě nepovedly.

Záchrana se vám výrazně přiblížila…

Potřebovali jsme odskočit, protože teď nás čekají těžké zápasy. Každý bod nyní bude dobrý, proto jsme rádi, že s Karvinou jsme uhráli tři.

Teď budete rozhodovat o postupujících?

Je to možné. Týmy, které hrají o postup, budou chtít s námi bodovat. Jestli se však budeme zlepšovat každým zápasem, tak jako v poslední době, tak s námi budou mít hodně těžkou práci.

Hrajete o své další angažmá?

Nejvíc bych si přál, aby byl Zlín v první lize, ale letos na to už nemůžeme pomýšlet. Netajím se tím, že chci hrát nejvyšší soutěž. Jasno bude po skončení sezony.