Jako první půjdou do akce dnes od 17 hodin hráči Slavičína a Valašského Meziříčí, kteří se potkávají i v divizi. Pozor! Utkání se koná v Pitíně.

„To, abychom se ukázali i divákům na druhé straně Slavičína," upřesnil trenér Milan Otépka.

Dále už uvedl, že ambice jeho týmu jsou v zajímavém pohárovém duelu jen ty nejvyšší.

„Moc rád bych postoupil a pak vyzval v prvním kole třetiligovou Kroměříž. Je to pro mě srdeční záležitost, neboť jsem tam zažil jedno ze svých nejlepších angažmá, když jsme málem postoupili do druhé ligy," zavzpomínal 34letý kouč.

Stejné choutky má ovšem i Valašské Meziříčí, které potřetí povede kouč Michal Kovář. S Uherským Brodem a HFK Olomouc tým prohrál.

„Jedeme do Slavičína bojovat o postup. Jak tam, tak v Kroměříži mám známé a své bývalé spoluhráče. Co mi říkali kluci, tak zápasy se Slavičínem bývají vyhecované. Doufáme, že se nám do termínu zápasu podaří zaregistrovat všechny hráče, které potřebujeme. Nejdeme do poháru testovat fotbalisty a něco zkoušet. Pokud budeme mít takřka celý kádr k dispozici, bude to dobré. V opačném případě by museli nastoupit mladí hráči a to bych v tomto utkání nechtěl," přiznal Kovář.

VYNAHRADÍ SI PROVODOV KAPITULACI Z KP?

Velký šlágr se v rámci předkola MOL Cupu odehraje zítra od 17 hodin v Provodově. Druhý celek krajského přeboru v minulé sezoně hostí vítěze soutěže a postoupivšího do divize – Holešov. A co víc, úspěšnější tým se může těšit na bitvu s exligovou Sigmou Olomouc!

„Znamená to pro nás velkou motivaci. Byla by to pro nás první velká atrakce od doby, co v obci dělám fotbal. S Holešovem očekávám kvalitní zápas, přičemž si myslím, že soupeř je mírným favoritem. Před divizí kádr posílil, my jej máme stejný. Také už má možná něco natrénované, kdežto my začali jen lehkou přípravou. Budeme však až na vykartovaného Josefíka komplet. A jestli bereme utkání prestižně vzhledem k souboji v krajském přeboru? Naše rivalita je dlouhodobě přátelská," usmál se Josef Rak, šéf a trenér Provodova.

Co říká strana Holešova, konkrétně hrající předseda Milan Roubalík?

„Očekáváme, že Provodov bude na nás nažhavený a bude nám chtít vrátit to, že v kraji jsme jej porazili. Už proběhlo malé hecování. Ale to samé my, jedeme si pro vítězství. Tým až na jednoho hráče máme kompletní, plus nás posílil zlínský záložník Patrik Hlobil. Je pro nás velkým lákadlem zahrát si s Olomoucí. Když se to podaří, bude to svátek v Holešově a dárek. Fanoušci se určitě těší a hráči také," líčí 38letý obránce.

PRO BRUMOV JE POHÁR HLAVNĚ PŘÍPRAVOU

Poslední regionální bitvu v předkole MOL Cupu svedou zítra od 17 hodin Brumov a Velké Karlovice + Karolinka, rovněž soupeři z divize. Ve hře je utkání s druholigovými Vítkovicemi.

„Jsou pro nás asi lákavé, postup by byl fajn, ale pohár s Karlovicemi je pro nás pořád přípravou. Budeme zkoušet určité věci," vysvětlil nový hrající kouč Brumova Martin Kolář. „V nejsilnější sestavě nenastoupíme. Máme nějaké zraněné hráče, další je vykartovaný. Zkoušíme i jednotlivé posty," dodal Kolář, v jehož týmu výrazné posily odjinud nečekejte. Z Nedašovy Lhoty přišel jen Jaroslav Bůbela.

„Doplnili nás kluci z béčka a i ti, kteří zde už hrávali – David Ritter a Patrik Naňák. Žádné další posily nesháníme. Půjdeme cestou práce s tím, co máme. Budeme doučovat i mladé hráče," objasnil Kolář.

Za celek Velké Karlovice + Karolinka sdělil předzápasové informace vedoucí mužstva Jaroslav Valián.

„Chybět nám bude brankářská jednička Martin Sváček, který je na dovolené. Chytat bude Tomáš Bil. Uvidíme, zda stihneme zaregistrovat slovenskou posilu, obránce Lukáše Hajka. K dispozici nebude zraněný Martin Pavelka, naopak se po dovolené vrátil Josef Mikula. Budeme se chtít o postup poprat a doma přivítat atraktivního soupeře," prohlásil. (jš, dan, něm)

Předkolo MOL Cupu
Slavičín – Val. Meziříčí (dnes od 17 hodin v Pitíně, vítěz se utká s Kroměříží)
Provodov – Holešov (zítra od 17 hodin, vítěz se utká se Sigmou Olomouc)
Brumov – Velké Karlovice + Karolinka (zítra od 17 hodin, vítěz se utká s Vítkovicemi)