Poslední letní posila Sparty trenéru lídra I. ligy tak dala jasně najevo, že po zranění kolene je opět připraven na souboje mezi českou elitou.

„Jsem rád, že jsem vydržel celých devadesát minut. Překvapivě jsem necítil ani žádnou velkou únavu. Jde vidět, že jsem ten rok opravdu tvrdě pracoval," konstatoval 35letý bývalý reprezentační obránce.

Hodně jste se těšil na úterní duel ve Zlíně?

Když člověk rok nehraje, určitě se velmi těší. Nyní jsem rád, že jsem zvládl celý zápas bez větších potíží a především, že jsme postoupili.

Moc jste si po utkání oddechl, že se vám podařilo vydřít postup?

Určitě. Každý soupeř, který hraje proti Spartě, se chce ukázat, o to více v domácím prostředí. Byl to těžký zápas, ve kterém se dostal i do gólových situací, naštěstí nás zejména v první půli podržel Čech. Jinak jsme ale domácí do extra vážnější příležitosti nepustili, na druhou stranu ani my jsme si bohužel nevytvořili velké brankové příležitosti. Proto musíme být spokojeni s postupem.

Jak nepříjemní byli v útoku mladí zlínští hráči?

V mém věku 35 let jsou všichni hráči mladí, ale až na jednu brejkovou situaci v první půli, kterou jsme vyřešili špatně, jsme to zvládli. Ještě při standardních situacích to trochu zavánělo nebezpečím.

V závěru vás Zlín hodně přitlačil…

Za stavu 0:1 domácí vsadili vše na útok a snažili se vyrovnat, ale my jsme stáli dobře, celý tým dobře bránil. Škoda jen, že jsme z našich brejků nevyužili nějakou situaci k pojištění vítězství.

Váš návrat byl plánovaný na pohárové utkání ve Zlíně?

V mé situaci nemá cenu plánovat, jsem spokojen, že trénuji s týmem. Je jen na trenérovi, kdy mě pošle do hry, já jsem k dispozici. V naší situaci, kdy se daří, ale nemá cenu dělat nějaké zásadní změny v sestavě.

Sparta dlouhodobě nerada jezdí do Zlína. Jak jste brali zápas?

Protože jsem ve Spartě měsíc a půl, tak nevím, že sem nerada jezdí. My jsme brali duel jako prodloužení vítězné šňůry, navíc jsme se chtěli naladit na derby, které nás o víkendu čeká.

Jak viděl Ujfalušiho návrat trenér Lavička

Na to, že odehrál první soutěžní zápas a celých devadesát minut, určitě nezklamal, podal velmi zodpovědný výkon. Byli jsme v očekávání, jak to zvládne, přestože je již několik týdnů v plné tréninkové zátěži. Na ubráněné nule má určitě velký podíl, stejně jako ostatní.

Jestli příště nastoupí? Uvidíme, jak bude Tomášovo tělo reagovat po dnešním zápase. Pro mě je potěšitelné, že po rotaci v naší sestavě hráči, co nastoupili, nezklamali.