„O postupu se nemluví. Uvidíme, co přijde na jaře. Určitě bychom se postupu nebránili, ale záleží na aktuální ekonomické situaci. Zatím to neřešíme," tvrdí hlavní kouč Miroslav Mičega. „Kluci by však mohli dostat šanci si zkusit zahrát MSFL. Ale Vítkovice mají úplně jiné ambice, fotbal dělají jinak," ví 46letý brumovský stratég, že prioritou klubu je práce s mládeží.

„Musíme ji ještě zvelebit, abychom měli podmínky. Aby děti měly zájem jít hrát do Brumova. Děláme fotbal postupnými kroky. Nahoru tabulkou nám pomohly příchody hráčů," pochvaluje si Mičega nejen sedmigólový příspěvek posil Tomáše Polácha i Martina Koláře a Daniela Kořenka.

První dva jmenovaní se vrátili do Brumova z profesionálních soutěží a nyní svými zkušenostmi přispěli k podzimní jízdě. „Oba dokázali mé názory přenést na hřiště a usměrnit další kluky. Hrávali jsme dobrý fotbal, ale vždy jsme trpěli tím, že jsme byli mladí a nezkušení. Dnes jsou to stále věkově mladí kluci, ale každý z nich už má odehráno dvě až tři divizní sezony. A k nim se přidali právě tito dva, což musí jít někde vidět," libuje si Mičega.

Navíc Kořenek po příchodu ze Štítné nad Vláří se přidal k duu Juřica (3) – Bartozel (8) a pomohl střílet góly. Dal jich hned osm. „Nepřekvapil mě. Už před jeho příchodem jsem ho sledoval a byl na něm vidět velký potenciál. A když absolvuje s námi zimní přípravu, bude ještě kvalitnější. Přišel z I. A třídy a dva týdny na o už naskočil do divize. Je to šikovný hráč a dá o sobě ještě vědět," tuší Mičega.

Nyní je ale na vedení Elserema, aby se s mateřským klubem Kořenka se dohodlo na pokračování. „Chceme, aby zůstal. A Dan má zájem pokračovat. Bylo by špatné, kdyby chtěl jít do nižší soutěže. Záleží jen na něm, jak bude pracovat, ale může klidně skončit i v profesionálním fotbale," odhaduje.

Ten během zimy na sílu nechce hledat žádné posily. „Je to nyní zbytečné. Máme šikovných hráčů spoustu. Do přípravy bereme i čtyři dorostence. Jdeme stále stejnou cestou," potvrdil Mičega, jemuž se navíc během podzimu vrátil z Nového Města nad Váhom zkušený stoper Tomáš Dekleva. „Bylo mi v létě líto, jak to dopadlo. Spolu jsme začali generační obměnu. Jsem rád, že se vrátil. Tomáš přiznal některé věci. I z jeho strany vidím, že je rád, že se vrátil domů," pochvaluje si.

Návrat Chovance, Šindlera, Vypušťáka ani Bubláka, kteří v létě za zvláštní vyhrocené situace zamířili do rivalského Slavičína, se ale nedá očekávat. „Ani jeden z nich nás neoslovil, že by měli zájem se vrátit. Otázka vůbec je, jestli mají zájem se vrátit," položil si řečnickou otázku Mičega, který v Brumově působí už osmý rok. Tehdy bývalý ligový fotbalista přišel v prosinci 2006 po odvolaném trenérovi Marcaníkovi. Tenkrát zůstal i po sestupu z divize a načne i jarní část sezony. „Zatím zůstávám," potvrdil trenér Brumova.

I na něj totiž doléhá pozitivní nálada, jelikož v minulých letech Brumov přezimoval v nejistotě v dolní polovině tabulky a záchranu si zajistil až během jara. „Nyní jej chceme odehrát jako podzim. Lidé byli spokojení, tleskali. Byla i pro mě radost se na to dívat, co kluci na hřišti předváděli," lebedí si Mičega nad společným podzimním dílem.