,,Vítězové byli mírným překvapením turnaje. Synotu se ovšem vyplatilo posílit sestavu o bývalé fotbalové opory Fryštáku Jiřího Málka, Rozuma a Karla Velikovského. A když se k nim přidaly další opory golman Šimlík, Štraub a Pavel Ševčík, předváděl nejlepší turnajový kolektiv líbivý technický herní styl, za který si prvenství zasloužil," tvrdí ředitel soutěže Vratislav Rudolf.

Druhé místo obsadilo zklamané Buffalo. ,,Sestavu okolo Miroslava Koláře, Martina Slaměny, Pavla Uhříka a Petra Gajdůška zdobila dobrá defenzíva, souhra a rychlý přechod do útoku. Přesto to možná největšímu favoritovi letos na zisk prvního místa znovu nestačilo," prozradil hlavní organizátor ligy Masters ve Fryštáku Vratislav Rudolf.

Také bronzové Lešení praktikovalo spíše otevřený fotbal.

,,Občas jsme však zbytečně otevírali obranu a to nás stálo umístění na ještě vyšších příčkách. Nicméně akce Ivana Večeře, Bronislava Pšeje a Ladislava Málka a rovněž výkony brankáře Gálíka se musely divákům líbit,"myslí si zároveň bek Lešení Rudolf.

Fryštacká liga letos nezastihla v optimálním rozpoložení vítěze posledních dvou ročníků mužstvo EB Stavu. Čtvrtému celku v pořadí sice nechyběly fyzické síly, ale někdy selhával takticky. Nejsvětlejšími okamžiky v barvách EB Stavu se prezentovala čtveřice Ondráš, Flašar a bratři Michal a Roman Drobní.

Pátou pozici obsadila Veliková. Mladý tým nešetřil bojovností, ovšem chyby v obraně často srážely snahu sympatického celku o lepší výsledky. Družina okolo kanonýra Tomáše Řiháka, Leoše Pšeje a Bednaříka však v základní části porazila dokonce Synot.

Poslední šestý skončil Lukoveček. Mužstvo z předměstí Fryštáku opírající se o jistého golmana Romana Pšeju a tvořivé bratry Ondřeje a Jiřího Nohovy mělo v soutěží rovněž několik světlých okamžiků.

,,Turnaj se určitě povedl. Jenom škoda, že po základní části z něho odstoupila Mladcová. Na příští sezonu už ale chystáme páté pokračování. Naším přáním ovšem je , aby se ho zúčastnilo minimálně deset kolektivů," řekl závěrem Vratislav Rudolf.

Vítězové Fryštacké ligy Masters:

2010: Lešení, 2011: EB Stav, 2012: EB Stav, 2013: Synot.

(hot)