„Hrát tento pohár byl náš sen. Určitě bereme tuto soutěž vážně a pro postup uděláme maximum. Věřím, že přijde i dost fanoušků,“ netají se trenér Strání Zdeněk Šebesta.

Hodně fanoušků se dá očekávat i ve Vsetíně, kde se představí Brumov a vítěz v dalším kole vyzve nováčka MSFL Valašské Meziříčí.

Domácí se navíc po roční přestávce opět vracejí do divize a účast v Mol Cupu berou jako skvělou generálku na již srpnový rozjezd mistrovských zápasů. Navíc ve své premiéře u kormidla se představí trenér Miroslav Mičega, jenž právě v Brumově v nedávné minulosti dlouhých 11 let působil.

„Je to pro mě zápas jako každý jiný. Nedělám si z toho hlavu, že to padlo na Brumov. Rád ale uvidím kamarády, žádné špičkování neproběhlo,“ dušuje se nyní trenér vsetínského nováčka.

„To, že budeme hrát proti trenérovi Mičegovi, je zpestření, ale nenecháváme se tím vyvést z míry. Budeme se snažit hrát svoji hru bez ohledu na to, kdo proti nám stojí,“ vzkázal nynější trenér Brumova Martin Kolář, jenž využije posily – Tomáše Chuchmu a Tomáše Koloucha.

Zlín vítěz MOL cup poháru.
FOTO, VIDEO: Fastav vyhrál Mol Cup a těší se na miliony z evropských pohárů

Do Provodova, vítěze krajského poháru, přijede tradiční divizní účastník ze Slavičína, kde si pro změnu odbude premiéru u kormidla Pavel Prešnajdr.

„Třebaže domácí hrají „jen“ krajský přebor, nečeká nás nic s medem. Provodov je plný zkušených a protřelých ligových fotbalistů, které asi bude potřeba uběhat,“ má jasno o taktice Prešnajdr, jenž vyrazí do Provodova s postupovým cílem.

„Ve Slavičíně jsme již hostili a překvapili nejeden prvoligový tým, čemuž bychom se nebránili i nyní. Bohužel příchod našich dvou posil ještě podle všeho nebude administrativně dořešen, navíc zraněný je i náš špílmachr Petr Švach. S omlazenou sestavou ale budeme bojovat,“ slíbil 36letý Prešnajdr.

Vítěze duelu v Provodově čeká v I. kole Mol Cupu Viktorka Otrokovice.

„A to je velká lákadlo, navíc kvalitní soupeř do přípravy. A protože se tradičně poprvé sejdeme až na tomto pohárovém zápase, věřím, že kluci budou fotbalově hladoví a favorita potrápíme,“ přeje si trenér Provodova Josef Rak, jenž bude postrádat dovolenkující se Kroču, Chalupu a Josefíka.

„Do Pasek navíc odešel Hlavňovský. Naopak už nastoupíme s univerzálem Vlastimilem Barcuchem z Hulína,“ pochlubil se posilou Rak.

Voráčová na Wimbledonu
Voráčová z Hvozdné zazářila na Wimbledonu